5996 resultaten


ID: 80918 | Bouwkundig element

Bekaerts Kasteel

Kortrijkstraat 4 (Zwevegem)
Imposant neoclassicistisch landhuis, aan de straat afgezet door ijzeren hek op bakstenen muurtje. Breedhuis van acht traveeën en twee bouwlagen onder geknikt leien schilddak; hoeken van de nok bekroond met vazen. Drie boogvormige dakvensters met voluten. Twee lagere vleugels van één bouwlaag afgelijnd door balusterborstwering. Omringende tuin, ommuurd ten oosten. Ten westen twee bakstenen nutsgebouwen, voormalige paardenstallen en garage.


ID: 81213 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Amandus en Sint-Anna

Otegemplaats 1 (Zwevegem)
Parochiekerk, gelegen te midden in de dorpskom aan de oostzijde van het dorpsplein. Neoclassicistisch bedehuis gedateerd "1789" door middel van geschilderd opschrift op sluitsteen van de rondbogige omlijsting van het westportaal.


ID: 81005 | Bouwkundig element

Directeurswoning van textielfabriek La Flandre

Otegemstraat 236-238 (Zwevegem)
Voormalige directeurswoning is een breedhuis van circa 1871 met decoratief uitgewerkte bepleisterde en beschilderde neoclassicistische geïnspireerde lijstgevel met arduinen plint. Links, nutsgebouwtje opgetrokken in rode baksteen en met zwartgeglazuurde baksteen. Links, eenvoudige witgeschilderde bakstenen lijstgevel op arduinen plint.


ID: 14691 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Dorp Oost 45 (Zwijndrecht)
Alleenstaand herenhuis met tuin, afgesloten door een haag en ijzeren hek, daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 14734 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neo-Lodewijk XVI-stijl

Dorpstraat 20 (Zwijndrecht)
Burgerhuis in neo-Lodewijk XVI-stijl uit de tweede helft van de 19de eeuw, onder leien mansardedak met centraal dakvenster onder gebogen fronton en flankerende oeils-de-boeuf.


ID: 14715 | Bouwkundig element

Molenhuis en molenromp

Molenstraat 2, Polderstraat 56 (Zwijndrecht)
Molenhuis in neoclassicistische stijl uit de tweede helft van de 19de eeuw. Ten noordwesten aan de Molenstraat bakstenen molenromp van een bovenkruier.