Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

5924 resultaten


ID: 374 | Bouwkundig element

Grafkapel van de familie Van Assche

Alfons De Cockstraat (Aalst)
Streng laat-classicistische grafkapel van arduin van de familie Van Assche, uit begin 19de eeuw.


ID: 208942 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Dendermondse steenweg 162A (Aalst)
Herenhuis van het dubbelhuistype, twee en een halve bouwlaag van vijf traveeën onder tentdak, uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 22 | Bouwkundig element

Herenhuis

Denderstraat 22 (Aalst)
Neoclassicistische herenwoning met twee bouwlagen van acht traveeën onder zadeldak, uit de 19de eeuw.


ID: 17 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Esplanadeplein 6 (Aalst)
Het enkelhuis van twee en een halve verdieping en een kelderverdieping telt vijf traveeën onder een licht hellend zadeldak. Het gebouw dateert uit de tweede helft van de 19de eeuw en is opgetrokken in neoclassicistische stijl.


ID: 32 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Esplanadeplein 6 (Aalst)
Het monumentaal enkelhuis van drie verdiepingen en een kelderverdieping en zes traveeën onder licht hellend mansardedak dateert uit de tweede helft van de 19de eeuw en is opgetrokken in neoclassicistische stijl.


ID: 381 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart

Grote Baan 213 (Aalst)
Neoclassicistisch getinte kerk georiënteerd naar het zuidoosten, gebouwd in 1859-61 naar ontwerp van de Gentse architect E. de Perre-Montigny. De plattegrond ontplooit een ingebouwde westtoren, een driebeukig schip van vier traveeën, een koor met een rechte travee en driezijdige sluiting tussen twee lage sacristieën.


ID: 46 | Bouwkundig element

Stadhuis van Aalst

Grote Markt 3 (Aalst)
Heden gesloten complex met gebouwen gegroepeerd rondom een rechthoekige gekasseide binnenplaats; bestaande uit het voormalig landhuis van 1643-1645 door de bouwmeester H. De Doncker en aan de marktzijde afgesloten door een neoclassicistische constructie van architect Louis Roelandt, van 1828.


ID: 416 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart met kerkhof

Hofstade-Dorp 10 (Aalst)
Gotische kerk met onder meer 14de-eeuwse kruisarmen en 18de- en 19de-eeuwse aanpassingen, op een lichte hoogte gelegen in het dorpscentrum en beschaduwd door een linde en taxusbomen. Omringd door een zandstenen muur, heropgebouwd in 1858 met geblokte neoclassicistische stijlen met siervaas bij de westelijke ingang. Vergroend kerkhof met graftekens tegen de kerkmuur.


ID: 87 | Bouwkundig element

Burgerhuis met lijstgevel

Kattestraat 56-58 (Aalst)
Oorspronkelijk vermoedelijk een dubbelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Verzorgde bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met laatclassicistische inslag, uit eerste helft 19de eeuw.


ID: 300831 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Keizersplein 35 (Aalst)
19de-eeuws herenhuis met bepleisterde lijstgevel van zes traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak. De voorgevel wordt geritmeerd door licht terugwijkende gevelvlakken en is voorzien van een geaccentueerde linker travee met inrijpoort in hardstenen korfboogomlijsting waarboven smeedijzeren borstwering.