Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

657 resultaten


ID: 34 | Bouwkundig element

Herenhuis in art nouveau

Esplanadeplein 19 (Aalst)
Art-nouveauherenhuis uit circa 1905, naar verluidt ontworpen door architect L. Moonens, voor apotheker en schepen De Valkeneer.


ID: 83 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Kattestraat 28 (Aalst)
Huis van drie bouwlagen en respectievelijk drie en twee traveeën onder zadeldak, daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel verlevendigd door kleurrijke faïencetegels gebruikt voor muurbanden en afwerking der muuropeningen.


ID: 34583 | Bouwkundig element

Stadswoning

Brouwerijstraat 12 (Aalter)
Rijhuisje van drie traveeën en één bouwlaag opgetrokken uit gele, oranje en rode baksteen in 1913. Geknikt zadeldak met twee houten dakkapellen. Portiek in deurrisaliet, uitlopend in een puntgevel met arduinen topstukken, deurvenster en balkon met art nouveau ijzerwerk.


ID: 15815 | Bouwkundig element

Hoekhuis met houten winkelpui

Dorp 9 (Alveringem)
Hoekhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen, wolfseind aan oost- en westzijde), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Houten, neoclassicistische winkelpui met centrale, art-nouveau-getinte deur en links en rechts uitstalraam.


ID: 4787 | Bouwkundig element

Drukkerij Laporte & Dosse

Ambtmanstraat 1 (Antwerpen)
Drukkerij in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van de firma Laporte & Dosse. Architect Rodolphe Frank ontwierp in 1902 de eerste fase van het complex, maar trok zich nog voor de start van de werken terug. In 1902 werd een bouwaanvraag ingediend voor een vleugel van zeven traveeën in de Blindestraat, en in 1903 volgde een bouwaanvraag voor de hoekvleugel van dertien traveeën in Blindestraat en Ambtmanstraat.


ID: 208128 | Bouwkundig element

Ensemble van drie herenhuizen en burgerwoningen

Amerikalei 178-182 (Antwerpen)
De panden op nummers 178 tot 182 vormen samen een fraai art-nouveaugetint ensemble. De drie naast elkaar gelegen panden werden in 1905 door bouwmeester Frans Seroen ontworpen voor F. De Keersmaecker, groothandelaar in bouwmaterialen en reder en wonende op de Amerikalei nummer 181.


ID: 6410 | Bouwkundig element

Burgerhuis Geerts

Amerikalei 193 (Antwerpen)
De woning Geerts werd in 1897 gebouwd als eigen woning van "négociant" Henri Geerts. Voor het ontwerp van deze woning sprak hij architect Alexis Van Mechelen aan, die als bouwstijl koos voor art nouveau.


ID: 6415 | Bouwkundig element

Art nouveau burgerhuis

Amerikalei 215 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl naar ontwerp van E. Stordiau van 1900.


ID: 6399 | Bouwkundig element

Art-nouveaugetint burgerhuis

Amerikalei 41 (Antwerpen)
Art-nouveaugetint burgerhuis van 1921 gesigneerd door architect Victor Boelens.


ID: 10881 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Anjelierstraat 15 (Antwerpen)
Eengezinswoning met art-nouveau-inslag naar ontwerp van G. Verbeke; bouwaanvraag van 1908. Witte verglaasde bakstenen lijstgevel gemarkeerd door dito groene banden.