Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

117 resultaten


ID: 4779 | Bouwkundig element

Burgerhuis in Louis-Philippestijl

Aalmoezenierstraat 76 (Antwerpen)
Burgerhuis in Louis-Philippestijl, volgens de bouwaanvraag uit 1861 gebouwd in opdracht van de heer G.J. Vinck. Uit het bouwdossier vallen ontwerper noch aannemer af te leiden.


ID: 4801 | Bouwkundig element

Architectenwoning Pieter Dens

Apostelstraat 16 (Antwerpen)
Burgerhuis in Louis-Philippestijl, als eigen woning opgetrokken door de latere stadsbouwmeester Pieter Dens, naar een ontwerp uit 1852. De architect bleef hier wonen tot zijn overlijden in 1901. Op het aanpalend perceel bouwde hij in 1864 nog een tweede burgerhuis, dat geldt als één van de vroegste voorbeelden van neo-Vlaamserenaissance-stijl in Antwerpen.


ID: 4878 | Bouwkundig element

Hotel Koelman-Lauwers en  de Cleyne halve Maene

Bredestraat 4, Happaertstraat 30-38 (Antwerpen)
Herenhuis in Louis-Philippestijl volgens de bouwaanvraag uit 1856 gebouwd in opdracht van de heer Koelman-Lauwers. Het ontwerp is niet gesigneerd, maar wordt toegeschreven aan de architect Bartholomeus De Proost. Achter het hotel strekken zich de overblijfselen uit van een groot herenhuis uit de 17de eeuw, "de Cleyne halve Maene".


ID: 6617 | Bouwkundig element

Burgerhuis in Louis-Philippestijl

Carnotstraat 142 (Antwerpen)
Burgerhuis in Louis-Philippestijl van drie traveeën en drie bouwlagen onder een schilddak, uit het derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 6664 | Bouwkundig element

Gekoppelde burgerhuizen in Louis-Philippestijl

Dambruggestraat 33-35 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in Louis-Philippestijl, volgens de bouwaanvraag uit 1873 voor eigen rekening opgetrokken door de aannemer J.Fr. Van den Bosch.


ID: 3956 | Bouwkundig element

Winkelhuis  in Louis-Philippestijl

Eiermarkt 19 (Antwerpen)
Winkelhuis in Louis-Philippestijl gebouwd in opdracht van de weduwe Coenraets-Wouters, naar naar een ontwerp door de architect Heliodore Leclef uit 1854.


ID: 304197 | Bouwkundig element

Burgerhuis in Louis-Philippestijl

Entrepotplaats 6-8 (Antwerpen)
Burgerhuis in Louis-Philippestijl, oorspronkelijk onderdeel van een eenheidsbebouwing van vijf woningen met achterliggende pakhuizen (Entrepotplaats 6-18). Volgens de bouwaanvraag uit 1858, werd dit complex opgetrokken in opdracht van de gebroeders Van de Leemput. Gesloopt omstreeks 2004.


ID: 4916 | Bouwkundig element

Burgerhuis in Louis-Philippestijl

Falconplein 47 (Antwerpen)
Burgerhuis in Louis-Philippestijl, te dateren in het derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 3994 | Bouwkundig element

Burgerhuis in Louis-Philippestijl

Groenplaats 7 (Antwerpen)
Burgerhuis in Louis-Philippestijl gebouwd in opdracht van notaris Charles Sevestre, naar een ontwerp door de architect Frans J.H. Bex uit 1868. Aanvankelijk uitbreiding van het aanpalende pand, afgesplitst in 1902.


ID: 4980 | Bouwkundig element

Burgerhuis in Louis-Philippestijl

Grote Kauwenberg 4 (Antwerpen)
Burgerhuis in Louis-Philippestijl, volgens de bouwaanvraag uit 1852 opgetrokken in opdracht van J. Adam. Gesloopt voor nieuwe universiteitsgebouwen.