5986 resultaten


ID: 84135 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Stationsstraat 4 (Zele)
Deels vrijstaand ruim burgerhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder een rechts afgewolfd leien zadeldak in neoclassicistische stijl met verwerking van art-deco-elementen, gebouwd in 1922 door architect A. Peynsaert. Door stilistische en typologische overeenkomst oorspronkelijk voorkomend als pendant van nummer 2.


ID: 84145 | Bouwkundig element

Boerenburgerhuis

Vaartstraat 8 (Zele)
Charmant alleenstaand boerenburgerhuis in ruime omringende tuin, aan de straat afgesloten door ijzeren hek aan twee betonnen pijlers. Dubbelhuis in neoclassicistische stijl uit de tweede helft van de 19de eeuw, van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag onder een zadeldak.


ID: 84154 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Wezepoelstraat 69 (Zele)
Alleenstaand burgerhuis, volgens kadastergegevens uit het derde kwart van de 19de eeuw en teruggaand op een hoeve waarvan een rest van de vervallen bedrijfsgebouwen nog op het bijhorende omringende erf staan. Burgerhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een pannen schilddak met een voor de bouwperiode kenmerkende gevelopbouw en -afwerking.


ID: 61130 | Bouwkundig element

Notariswoning

Groenstraat 12-14 (Zelzate)
Neoclassicistisch herenhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak, gebouwd in 1856-58, nu gesplitst in twee woningen.


ID: 61140 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Grote Markt 86 (Zelzate)
Herenhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen met attiek, zuilenorde en driehoekig fronton, gebouwd in 1840.


ID: 75948 | Bouwkundig element

Klooster zusters Heilige Vincentius a Paulo, kapel en school Maria Middelares

Kerkstraat 64 (Zelzate)
Klooster en scholencomplex, eerste oprichting in 1853, huidige klooster ondergebracht in kasteeltje met latere toevoegingen van weeshuis, neogotische kapel en schoolgebouwen.


ID: 75955 | Bouwkundig element

Gemeentelijke jongensschool

Leegstraat 4 (Zelzate)
Schoolgebouw in neoclassicistische architectuur in U-vorm, gebouwd in 1877 naar ontwerp van E. de Perre-Montigny, in 1925 achteraan uitbreidingen volgens bouwplannen van L. De Schilder.


ID: 75962 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Oostkade 52 (Zelzate)
Neoclassicistische rijwoning van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, breed linker zijrisaliet afgelijnd door geblokte en Toscaanse pilasters, gebouwd in 1902.


ID: 61117 | Bouwkundig element

Herenhuis

Oostkade 8 (Zelzate)
Neoclassicistisch herenhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, horizontaal gemarkeerd door schijnvoegen, arduinen pui- en cordonlijsten, gebouwd in 1880.


ID: 75971 | Bouwkundig element

Herenhuis

Stationsstraat 22 (Zelzate)
Herenhuis in neoclassicistische stijl, vijf traveeën en twee en een halve bouwlagen afgedekt door schilddak, gebouwd in 1870, aangepast en uitgebreid voor horecafunctie.