6000 resultaten


ID: 33187 | Bouwkundig element

Notariswoning

4e Regiment Karabiniersstraat 5 (Zonnebeke)
Neoclassicistisch herenhuis daterend van de jaren 1920 met rococo-inslag. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder leien mansardedak, voorzien van twee oeil-de-boeufs. Gele baksteenbouw op plint van arduinblokken.


ID: 33052 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Langemarkstraat 12 (Zonnebeke)
Teruggaand op de brouwerswoning van de vooroorlogse brouwerij zogenaamd "Brasserie-Malterie La Diane" opgericht in 1783 en na de Eerste Wereldoorlog opgestart als drankenopslagplaats. Alleenstaand neoclassicistisch herenhuis naar ontwerp van architect K. Laloo (Izegem) van circa 1924, middenin beboomde tuin aan de hoek bij het marktplein, waar afzomend gestileerd gietijzeren hek; betonnen afsluiting aan Langemarkstraatzijde.


ID: 33164 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Molenstraat 3 (Zonnebeke)
Neoclassicistisch herenhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien, houten gootlijst op klossen), daterend uit de jaren 1920.


ID: 9705 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Geboorte en Sint-Jozef

Baron Idès della Failleplein zonder nummer (Zottegem)
Neoclassicistische kerk, in 1858-63 gebouwd naar ontwerp van architect Edmond De Perre-Montigny. De plattegrond ontplooit een ingebouwde toren, een driebeukig schip van vijf traveeën van verschillende breedte en een koor met een rechte travee en driezijdige sluiting, tussen twee lage sacristieën.


ID: 9620 | Bouwkundig element

Winkelhuis

Hoogstraat 20 (Zottegem)
Rijhuis van drie traveeën en drie verdiepingen onder zadeldak met bepleisterde en geschilderde lijstgevel, uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 9625 | Bouwkundig element

Winkelhuis

Hoogstraat 61 (Zottegem)
Rijhuis van vier traveeën en twee bouwlagen met zolderverdieping onder zadeldak. Eenvoudige bepleisterde en geschilderde gevel met sobere neoclassicistische inslag, vermoedelijk uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 9636 | Bouwkundig element

Dekenij Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartparochie

Kasteelstraat 18 (Zottegem)
Op de plaats van de oude pastorij werd in 1852 de nieuwe dekenij gebouwd. Het ontwerp was van bouwmeester Van Houcke. De sobere neoclassicistische gebouw, gedateerd 1852, bestaat uit vijf traveeën en twee bouwlagen onder een tentdak. In de voortuin staan twee haakse bijgebouwen van één bouwlaag onder een zadeldak.


ID: 9675 | Bouwkundig element

Winkelhuis

Molenstraat 20 (Zottegem)
Pittoresk diephuis van twee bouwlagen onder zadeldak, uit eind 19de eeuw. Gepleisterde en geschilderde baksteenbouw, sierlijke muurankers.


ID: 9790 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Amandus met omringend kerkhof

Sint-Eligiusplein zonder nummer (Zottegem)
Neoclassicistische kerk gelegen in omringend kerkhof met recente breukstenen muur en haag. Van de kerk uit de 12de eeuw bleef enkel het koor bewaard, aangepast in de 17de eeuw. De huidige kerk dateert van 1834.


ID: 43175 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Bartholomeus

Dorpsstraat zonder nummer (Zoutleeuw)
Classicistisch koor met vlakke sluiting, onder de dakkap gedateerd 1772. Voorts neoclassicistische bouw door A. van Arenbergh rond 1880 en volgend.