Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

11 resultaten


ID: 11254 | Bouwkundig element

De Lianahalle, architectenwoning Jef Huygh

Boekenberglei 176 (Antwerpen)
Riant burgerhuis in een expressieve art-decostijl, genaamd 'De Lianahalle', gebouwd als eigen woning voor architect Jef Huygh naar een ontwerp uit 1923. Samen met de woning werd in de tuin een architectenpraktijk in neomoorse stijl opgetrokken. Huygh ontwierp ook de volledige interieuraankleding.


ID: 6324 | Bouwkundig element

Synagoge Shomre Hadass

Bouwmeestersstraat 7, Schildersstraat 10 (Antwerpen)
De bouw van de synagoge Shomre Hadass in Antwerpen in 1893 ligt in de lijn van een evolutie die tussen 1865 en 1914 plaatsvindt.


ID: 7033 | Bouwkundig element

Dierentuin  - Okapi-gebouw

Koningin Astridplein 26 (Antwerpen)
Oorspronkelijk voor loopvogels. Langwerpig gebouw onder plat dak met koepel, in neo-Moorse stijl naar ontwerp van K. Servais, van 1885. Zichtbare gevels volledig bezet met zeer dunne gekleurde tegels met ingewerkt gestileerd bloemmotief, hardstenen plint onderaan, dubbel bewerkt fries en gekorniste kroonlijst bovenaan.


ID: 7588 | Bouwkundig element

Meergezinswoning met horecagelijkvloers

Statiestraat 18 (Antwerpen)
Deze neoclassicistische meergezinswoning werd ontworpen in 1880 door H. Leytens voor diamantfabrikant Egied Henri Meier-Opdebeeck, vlakbij in de Van Leriusstraat wonende. De woning werd op de begane grond als drinkgelegenheid uitgebaat, met appartementen op de verdiepingen.


ID: 35466 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein te Velde

Gerolfsweg 4 (Deinze)
Kasteel van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak; zou volgens eigenaar opklimmen tot 16de eeuw, afgebrand en heropgebouwd in 1746. Park in landschappelijke met vijver en deels bewaarde omwalling. Verder nog: ijskelder, bakstenen paviljoentje in Moorse stijl, open prieeltje of gloriëtte aan de vijver, boerenwoning met gewitte gevel op gepikte plint en twee tegenover elkaar staande dienstgebouwen, vermoedelijk uit vierde kwart 19de eeuw.


ID: 18647 | Bouwkundig element

Villa Mauresque naar ontwerp van Marcel Colpaert

Rijsenbergstraat 73 (Gent)
Volgens een bouwaanvraag van 1932 naar ontwerp van Marcel Colpaert in opdracht van E. Adriaensens. Onderkelderde rijwoning van twee bouwlagen en drie traveeën onder een plat dak met bekronende balustrade, op een gecementeerde plint met imitatiebreuksteen.


ID: 51303 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Brugstraat 21 (Izegem)
Hoekhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw, naar verluidt uitgebreid en verbouwd in de jaren 1930.


ID: 16496 | Bouwkundig element

Hôtel du Parc, rijhuis in art-decostijl

Zeelaan 256 (Koksijde)
Rijhuis in art-decostijl; bepleisterde, beschilderde gevel onder driebogig fronton met overhoekse topstukken en Moors aandoende loggia's.


ID: 59983 | Bouwkundig element

Burgerhuis met magazijn

Minister Tacklaan 51 (Kortrijk)
Hoekpand uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Burgerwoning, heden winkel-woonhuis, van vier + vier/drie traveeën en drie bouwlagen onder pannen schilddak. Bepleisterde lijstgevel horizontaal benadrukt door het hoofdgestel met kroon- en tandlijst op modillons en fries met verdiepte, rechthoekige spiegels. Achtergevel getypeerd door merkwaardige gevelbrede erker in Moorse stijl.


ID: 17864 | Bouwkundig element

Herenhuis

Kerkstraat 27-29 (Lokeren)
Herenhuis met bepleisterde en geschilderde lijstgevel van vier traveeën uit de tweede helft van de 19de eeuw met Moorse indruk. Alleen de bovenverdieping en puilijst op consoles bleven bewaard.