Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

170 resultaten


ID: 83365 | Bouwkundig element

Herenhuis

Molenmeers 3-5 (Brugge)
Voormalig herenhuis en achterliggend pakhuis aan de Reie. Heden gesplitst in twee panden. Verankerde baksteenbouw; heden twee linker traveeën, middenrisaliet en drie rechter traveeën onder respectievelijk een zadel- en een schilddak (Vlaamse pannen). 19de-eeuws uitzicht doch oude 17de-eeuwse kern.


ID: 82127 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Predikherenstraat 2-4 (Brugge)
Breedhuis op L-vormige plattegrond van zes + vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (Vlaamse pannen) uit de 18de eeuw.


ID: 29785 | Bouwkundig element

Burgerhuis De Gouden Cop

Steenstraat 1 (Brugge)
Huis van twee + vier traveeën en drie bouwlagen onder leien zadeldak, gedateerd "1765", zie jaartal in top, doch oudere kern: moer- en kinderbalken wijzen op een constructie met houten gevel. Huidig neorococo uitzicht bekomen na "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architect L. Hubrecht (Brugge) van 1909-1910.


ID: 29911 | Bouwkundig element

Herenhuis Groote Veronycke

Vlamingstraat 68-70 (Brugge)
Huidig uitzicht van de jaren 1950-1960 in neo-Lodewijk XV-stijl naar ontwerp van architect W. Verlinde (Brugge).


ID: 29957 | Bouwkundig element

Stadswoning met trapgevel in neorococo

Wollestraat 29 (Brugge)
Huis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Bakstenen trapgevel (7 treden + topstuk) in neorococostijl, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 30027 | Bouwkundig element

Hoekhuis  uit 1912

Zuidzandstraat 45 (Brugge)
Hoekpand van drie + zeven traveeën en heden drie bouwlagen onder pseudo-(?) mansardedak met dakvenster tussen voluten en driehoekig fronton. Neorococolijstgevel van 1912 naar ontwerp van architect R. Cauwe (Brugge) in plaats van gepleisterde lijstgevel.


ID: 78863 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteel Altena met park

Weststraat 14 (Damme)
Het "Kasteel Altena" is een kasteeldomein dat teruggaat op een middeleeuwse opperhof-neerhof-site met dubbele omwalling. Het huidige kasteel is een interbellum landhuis gebouwd in 1928 naar ontwerp van architect Alphonse De Pauw (Brugge), gelegen in een 19de-eeuwse parkomgeving. Het zuidelijke deel van de oude walgracht wordt verbreed tot een vijver. In de tuin is een ijskelder aanwezig; rode bakstenen hekpijlers markeren de toegang tot de dreef. Onderkelderd landhuis in neorococostijl van twee bouwlagen onder leien mansardedak. Langs de dreef wordt in 1928 een kapelletje opgericht.


ID: 38538 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein van Welden

Weldendreef 1-3 (De Pinte)
Waterkasteel gelegen binnen een dubbele omwalling, ten noorden en ten zuiden afgezoomd door dreven en ter hoogte van het kasteel een noordelijke dreef als verbinding met de vroegere Oudenaardse Steenweg en zuidelijke dreef naar Pont-Zuid. Nieuwe hoofdtoegang in het westen, met axiale dreef vanaf de Kriekestraat met heropgebouwde rococopoort aan de straat en vierkante hekpijlers met siervaasbekroning aan de buitenwal en neerhof.


ID: 48945 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Kerkstraat 16, 16A (Dendermonde)
Neorococo burgerhuis naar een ontwerp van stadsarchitect F. de Ruddere van 1924. Dit gebouw verving een breder herenhuis in neoclassicistische stijl. De natuurstenen neorococogevel van dit breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen werd opgetrokken op een hoge blauw hardstenen plint onder een mansardedak met leien of kunstleien.


ID: 48958 | Bouwkundig element

Herenhuis

Kerkstraat 49 (Dendermonde)
Deze opvallende woning werd volgens bouwaanvraag circa 1924 gebouwd door stadsarchitect F. de Ruddere in opdracht van textielfabrikant Alex Roos. Het gevelontwerp in neorococostijl is volgens de bouwaanvraag een reconstructie van de tijdens de Eerste Wereldoorlog vernielde 18de-eeuwse woning.