Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

91 resultaten


ID: 44729 | Bouwkundig element

Gemeentelijke jongensschool

Plein 22-24, 20A (Kaprijke)
De voormalige gemeentelijke jongensschool werd opgericht midden op het toenmalige plein, zogenaamd Veld, in 1869-70 naar ontwerp en onder leiding van architect Edmond de Perre-Montigny uit Gent en uitgevoerd door de gebroeders Everaert uit Gent.


ID: 26911 | Bouwkundig element

Dorpsschool en kapel

Sint-Kruis-Winkeldorp 19 (Gent)
Bakstenen gebouw van drie traveeën en twee bouwlagen met zadeldak, van 1863, naar verluidt naar ontwerp van architect E. de Perre-Montigny. Rechts van het gebouw, voor het erf van een verbouwd hoevetje, bakstenen kapelletje op sokkel met zadeldekje en metalen kruis daterend van 1881.


ID: 45140 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Andreasparochie met tuin

Beerlegemsebaan 61 (Zwalm)
Pastorie gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw bij de Sint-Andreaskerk naar ontwerp van E. de Perre-Montigny. Herenhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, aansluitende ommuurde moes- en bloementuinen, gelegen in een omringende ommuurde pastorietuin.


ID: 9578 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Stephanus-vinding

Gentsestraat (Sint-Lievens-Houtem)
Neoromaanse basilicale kerk van 1862, naar ontwerp van architect Edmond De Perre-Montigny, in omringend ommuurd kerkhof met gesmeed ijzeren hek aan de westzijde. Overluifelde calvarie uit de 18de eeuw tegen de rechte koormuur.


ID: 45155 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie met tuin

Brouwerijstraat 8 (Zwalm)
Pastoriegebouw van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, gebouwd naar ontwerp van architect E. de Perre - Montigny van 1858, voortuin afgesloten door bakstenen muur met deur en aan weerszij dienstgebouwtjes uit het vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 15759 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Tielrode

Antwerpse Steenweg 9 (Temse)
Dubbelhuis met neoromaanse lijstgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, volgens gedenksteen in 1858 opgetrokken naar ontwerp van architect Edmond de Perre-Montigny. Middenrisaliet van drie traveeën bekroond door driehoekig fronton met oculus en evenals de beide uiterste travee gevat tussen pilasters.


ID: 26646 | Bouwkundig element

Gemeenteschool en onderwijzerswoning

Gentstraat 214 (Gent)
Donkere bakstenen gemeenteschool en onderwijzerswoning naar ontwerp van architect E. de Perre-Montigny en volgens kadastergegevens van 1871. Rechts onderwijzerswoning van het dubbelhuistype met drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Linkervleugel van één verdieping en negen traveeën geritmeerd door verhoogde steekboogarcade op pilasters.


ID: 34306 | Bouwkundig element

Onderwijzerswoning en klaslokalen

Ooststraat 28 (Moerbeke)
Onderwijzerswoning met achterliggende vroegere klaslokalen van de gemeenteschool van de wijk Kruisstraat, opgericht volgens bewaarde plannen van 1869 naar ontwerp van architect E. de Perre-Montigny. Dubbelhuis met twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak. schoolgebouw van één bouwlaag onder zadeldak, oorspronkelijk bestaande uit twee klaslokalen.


ID: 76265 | Bouwkundig element

Gemeenteschool en onderwijzerswoning

Dorp 48-50 (Assenede)
In het straatbeeld opvallend langgestrekt gebouw, oorspronkelijk ontworpen als gemeentelijk schoolgebouw met onderwijzerswoning naar de bewaarde plannen van de Gentse architect E. de Perre-Montigny van 1857. Oorspronkelijk bak- en hardstenen constructie, nu gecementeerd en witgeschilderd, van negen traveeën en één bouwlaag onder zwart pannen zadeldak.


ID: 34353 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Catharinaparochie met tuin

Dorp 35 (Wachtebeke)
De pastorie met aansluitende tuin werd in 1869 gebouwd naar de plannen van architect Edmond de Perre-Montigny op een oudere site. Vermoedelijk werden onderdelen hergebruikt in de nieuwe constructie en het tuinpaviljoen. In 1892 werd de pastorie vergroot met bijgebouwen. Het bakstenen dubbelhuis telt vijf traveeën en twee bouwlagen onder een schilddak.