Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

28 resultaten


ID: 303956 | Bouwkundig element

Burgerhuis in eclectische stijl

Desguinlei 174 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl met art-nouveau-inslag gebouwd in opdracht van de zangeres Elisa Levering, naar een ontwerp door de architect Jan Jacobs uit 1912. Tot het bouwproject behoorde een turnzaal onder zadeldak, ingeplant achter in de tuin over de volledige breedte van het perceel.


ID: 303958 | Bouwkundig element

Burgerhuis in eclectische stijl

Desguinlei 194 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, in opdracht van Jules Ost gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp uit 1908. Uit het bouwdossier valt de ontwerper niet af te leiden.


ID: 303959 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Desguinlei 204 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van de heer G. Dekens, naar een ontwerp door Bernard De Meyer uit november 1906. Opgetrokken in 1907, is gebouw representatief voor het vroegste oeuvre van de in Lier gevestigde architect, en vormt zijn enige gekende realisatie in Antwerpen.


ID: 6939 | Bouwkundig element

Résidence La France

Jan Van Rijswijcklaan 153 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in art deco, in opdracht van William Murdoch ontworpen door de architecten Jan Jacobs en Paul Smekens in 1926. Het imposante complex vormt de hoek met de Desguinlei, en werd als eerste grote flatgebouw in zijn soort aan de Jan Van Rijswijcklaan opgetrokken.


ID: 302881 | Landschappelijk element

Hertoghepark

Desguinlei, Karel Oomsstraat, Markgravelei (Antwerpen)
Het domein Hertoghe vormt samen met het Hof van Leysen een overblijfsel van het Leikwartier, aangelegd tijdens de tweede helft van de 16de eeuw. In dit stadspark staan enkele kampioenbomen, waaronder een zwarte moerbei en een robinia.


ID: 213787 | Bouwkundig element

Woningen Brialmontomwalling

Kielsevest 25-27, 31-33 (Antwerpen)
Nauwelijks zichtbaar vanop de openbare weg, zijn in deze tuin vier woningen ingeplant die teruggaan tot de Brialmontomwalling.


ID: 7684 | Bouwkundig element

Eclectisch burgerhuis

Van Putlei 76 (Antwerpen)
Resterende helft van een geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl, volgens de bouwaanvraag van 1905 opgetrokken door Petrus Huygels-Van Humbeeck, vermoedelijk een aannemer-bouwondernemer.


ID: 6982 | Bouwkundig element

Hof van Biart

Karel Oomsstraat 69 (Antwerpen)
Restant van een landhuis in laat-classicistische stijl, te dateren in het laatste kwart van de 18de of de beginjaren van de 19de eeuw. Het Hof van Biart gaat in oorsprong terug op een vroeger 'hof van plaisantie', waarvan de geschiedenis gekend is tot het midden van de 17de eeuw.


ID: 213734 | Bouwkundig element

Eclectisch burgerhuis

Arthur Goemaerelei 101 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, dat oorspronkelijke deel uitmaakte van een geheel van drie rijwoningen, volgens de bouwaanvraag van 1910 opgetrokken door aannemer Eugène Van Beylen. Opdrachtgever van nr. 101 was G. Verhoeven, en van nr. 103 een zekere Kesseler, daar waar nr. 105 door Van Beylen voor eigen rekening werd gebouwd als privéwoning.


ID: 215203 | Bouwkundig element

Geheel van vier burgerhuizen

Biartstraat 13-19 (Antwerpen)
Geheel van vier burgerhuizen gebouwd in opdracht van de heer V. Lekeu, naar een ontwerp door de architect Georges Matthyssens uit 1911. Nummers 13-17 vertonen uitgesproken art-nouveaukenmerken in opstand en decor, nummer 19 onderscheidt zich door een conventioneel eclecticisme met neoclassicistische inslag.