Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

29 resultaten


ID: 214747 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Doornelei 26 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van A. Schuller-Barber, naar een ontwerp door de architect Emiel Janssens uit 1931. De statige rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt drie bouwlagen onder een plat dak.


ID: 214748 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw in art-decostijl

Doornelei 10 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in sobere art-decostijl, naar een ontwerp door de architecten Vincent Cols en Jules De Roeck uit 1935. De opdrachtgevers, de familie A. Cols-Spruyt waren vermoedelijke naaste verwanten van architect Cols.


ID: 214749 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw Straehl

Doornelei 8 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in zakelijke art-decostijl, gebouwd in opdracht van François-Xavier Straehl, naar een ontwerp door de architect Paul Smekens uit 1935. Aanvankelijk waren slechts vier bouwlagen gepland, maar vier maanden na de eerste bouwaanvraag werd een tweede ingediend, voor een bijkomende vijfde bouwlaag.


ID: 214750 | Bouwkundig element

Meergezinswoning in art-decostijl

Doornelei 12 (Antwerpen)
Meergezinswoning in art-decostijl gebouwd in opdracht van Jacques Van Es, naar een ontwerp door architect Joseph Selis uit 1937. Het rijhuis met een gevelbreedte van drie traveeën, telt drie bouwlagen onder een plat dak.


ID: 301611 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-decostijl

Kardinaal Mercierlei 25 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-decostijl, gebouwd in opdracht van de wijnhandelaar P. De Brouwer, naar ontwerp van architect Léon Heutz uit 1929; wijn- en likeurpakhuis achteraan op het perceel, oorspronkelijk met een vatenkelder, een spoelhuis en bottelarij.


ID: 214763 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-decostijl

Karel Oomsstraat 29 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-decostijl gebouwd in opdracht van Leon Eugeen Polycarpe Willemsens, naar een ontwerp door de architect Art. Crosiers uit 1929. Willemsens, geboren in Duffel in 1883, was 'courtier' of makelaar.


ID: 214836 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-decostijl

Generaal Lemanstraat 29 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-decostijl gebouwd in opdracht van Louis Huyghebaert, naar een ontwerp door de Brusselse architect Franz Vandenbroucke-Eeman uit 1927. Bouwheer Huyghebaert was van beroep 'Bestuurder der Belastingen'.


ID: 302186 | Bouwkundig element

Meergezinswoning in art-decostijl

Falconplein 1 (Antwerpen)
Meergezinswoning in zakelijke art-decostijl gebouwd in opdracht van Jos Appel, naar een ontwerp door de architect Benoit J. Dupont uit 1935 (gevelinscriptie). Het programma van het gebouw op de hoek van Falconplein en Oudeleeuwenrui, omvat een kantoor, een duplexappartement voor de bouwheer en een huurkwartier.


ID: 11048 | Bouwkundig element

Posterijen- en Telegraafkantoor

Theophiel Roucourtstraat 1-3 (Antwerpen)
Gebouw in beaux-artsstijl, gebouwd in opdracht van de heer G. Nellens, als onderdeel van een vastgoedproject waartoe ook de aanpalende meergezinswoning behoorde. De architect Léon Heutz tekende in 1911 het ontwerp van beide panden.


ID: 301783 | Bouwkundig element

Meergezinswoning in beaux-artsstijl

Grotesteenweg 9 (Antwerpen)
Meergezinswoning in beaux-artsstijl, gebouwd als onderdeel van een vastgoedproject waartoe ook het aanpalend Posterijen- en telegraafkantoor behoorde. De architect Léon Heutz tekende in 1911 het ontwerp van beide panden.