Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

62 resultaten


ID: 300624 | Bouwkundig element

Elektriciteitscabine

Dorpsstraat (Tervuren)
Eenvoudige constructie opgetrokken uit rode baksteen, lijstgevel aan de straat doorbroken door een hoger oplopend rechthoekig torentje, kadastraal geregistreerd in 1919.


ID: 85817 | Bouwkundig element

Elektriciteitscabine

Jordaenslaan (De Haan)
Elektriciteitscabine uitgewerkt als kapelletje met aan straatzijde getoogde Marianis. Vermoedelijk gebouwd in de jaren 1950; hoorde oorspronkelijk bij het hier gelegen kindertehuis "Notre Dame" dat werd ontworpen door architect Léon Ide (De Haan) en is gesloopt in 1982.


ID: 200959 | Bouwkundig element

Elektriciteitscabine ontworpen door J.A. De Bondt

Dukkeldamstraat (Gent)
In 1900 wordt voorgesteld om te Gent een regie voor gas en elektriciteit op te starten. Deze Gentse Elektriciteitsdienst kent in het begin van de jaren 1930 een dusdanige groei dat het noodzakelijk bleek tientallen nieuwe elektriciteitscabines en onderstations op te trekken. Hiervoor verkiezen ze een modern architect die het vooruitstrevende imago van elektriciteit een gepast gelaat kan geven. Deze elektriciteitscabine, toegeschreven aan architect De Bondt, is opgevat als een bakstenen hoekpand, bestaande uit twee bouwlagen onder een plat dak.


ID: 78529 | Bouwkundig element

Elektriciteitscabine bij de toegang tot het landgoed Vicogne

Kasteelhoevestraat (Diksmuide)
Het betreft een hoog, rechthoekig volume in oranje-gele sierbaksteen, gevat onder betonnen dak met uitkragende luifel, vermoedelijk uit de jaren 1920-1930.


ID: 27034 | Bouwkundig element

Sint-Arnoldus' Brouwerij en Brouwerij Petre-Devos

Bergstraat 5, Remparden 1, 1A (Oudenaarde)
Aan de Bergstraat gelegen bakstenen gebouw van drie bouwlagen, gedateerd op gevelsteen 1940. Ten westen op binnenplaats, kantoorgebouwtje naar ontwerp van architect J. Vanderveken van 1936. Voormalige dienstgebouwen en mouttoren aan Remparden. Bakstenen industriegebouwen opgetrokken naar ontwerp van architect J. Vanderveken. De elektriciteitscabine met trapgevel ernaast werd opgericht in 1924.


ID: 208944 | Bouwkundig element

Duits elektriciteitsgebouw uit de Eerste Wereldoorlog

Menenstraat (Wervik)
Duits elektriciteitsgebouw uit de Eerste Wereldoorlog. Vierkant bakstenen torenvolume met aan de westkant deels bewaarde aanbouw. De bakstenen muren zijn opgetrokken in kruisverband. Het torengebouw bestaat uit twee verdiepingen, van mekaar gescheiden door een plafond uit beton versterkt met stalen balken.


ID: 208946 | Bouwkundig element

Ruïne  Duits elektriciteitsgebouw uit de Eerste Wereldoorlog

Dadizelestraat (Wervik)
In oorsprong Duits elektriciteitsgebouw uit de Eerste Wereldoorlog. Deels vervallen torenvolume met aanpalende aanbouw, opgetrokken in baksteen. De bedaking van beide gebouwen is verdwenen.


ID: 83192 | Bouwkundig element

Stadswoning

Potterierei 66-69 (Brugge)
Breedhuis op L-vormige plattegrond van vijf + twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Verankerde bakstenen lijstgevel, okergeelbeschilderd boven een zwarte plint. 19de-eeuws uitzicht, doch oude 17de-eeuwse kern.


ID: 200956 | Bouwkundig element

Elektrisch onderstation ontworpen door J.A. De Bondt

Schuurkenstraat 2 (Gent)
De bouw van dit elektrisch onderstation kaderde in de groei van de Gentse Elektriciteitsdienst in het begin van de jaren 1930, waarbij tientallen nieuwe elektriciteitscabines en onderstations werden opgetrokken. Onderstation ontworpen in 1932 door J.A. De Bondt, gebouwd in 1933 door aannemer Van Kerkhove-Gilson. In oorsprong combineerde het gebouw de functie van onderstation met een betaaldienst voor de klanten, woning voor de meestergast, kantoren en radiodistributie. Het bakstenen gebouw is opgevat als een afgerond hoekgebouw met vier bouwlagen en een kelderverdieping onder een plat dak. De gevel vertoont een rijk spel van baksteen, natuursteen, beton en glas.


ID: 18272 | Bouwkundig element

Elektrisch onderstation ontworpen door J.A. De Bondt

Kwakkelstraat 41, 41A (Gent)
Het onderstation werd gebouwd in 1934 naar ontwerp van architect J.A. De Bondt en hoort tot een reeks van elektriciteitscabines en onderstations die hij ontwierp voor Gentse Elektriciteitsmaatschappij.