Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

272 resultaten


ID: 88740 | Bouwkundig element

Gedenkteken

Flamincka Park zonder nummer (Jabbeke)
Een arduinen zuil in de tuin van nummer 9 verwijst naar de ligging van het vroegere paardenkerkhof van het voormalige kasteel.


ID: 88914 | Bouwkundig element

Gedenkteken

Flamincka Park zonder nummer (Jabbeke)
Een arduinen zuil in de tuin van nummer 10 verwijst naar de ligging van het vroegere hondenkerkhof van het voormalig kasteel.


ID: 88760 | Bouwkundig element

Chartreuzenhof

Torhoutweg 35 (Jabbeke)
Historische hoeve met twee losse bakstenen bestanddelen op een erf dat met een brede gracht van de straat is afgescheiden en waarop een grote treurwilg staat.


ID: 88739 | Bouwkundig element

Bunker uit de Tweede Wereldoorlog

Flamincka Park zonder nummer (Jabbeke)
Bunker uit de Tweede Wereldoorlog, gelegen in de tuin van nummer 24. Werd onder Duits bevel gebouwd ter bescherming van het kasteelgarnizoen.


ID: 88720 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Aartrijksesteenweg 72 (Jabbeke)
Hoeve met losse bestanddelen op een rechthoekig omwald, onverhard erf. De hoeve gaat vermoedelijk terug tot het opperhof van een 16de-eeuwse kasteelsite "Zuytveld", gedurende de 19de eeuw tot een landbouwbedrijf geëvolueerd.


ID: 88736 | Bouwkundig element

Vrijstaande dorpswoning

Ettelgemstraat 2 (Jabbeke)
Gebouwd in 1914. Anderhalve bouwlaag en drie traveeën + twee staltraveeën links aansluitend. Gele baksteenbouw onder pannen zadeldak; licht getoogde muuropeningen.


ID: 88754 | Bouwkundig element

Villa

Stationsstraat 41 (Jabbeke)
Vrijstaande woning in tuin, gebouwd in 1929 in een eenvoudige cottagestijl. Rode bakstenen woning van twee traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leien en pannen).


ID: 88756 | Bouwkundig element

Hoveniershof

Stationsstraat 63 (Jabbeke)
Fraaie 18de-eeuwse hoeve "Hoveniershof", bestaande uit twee parallelle, haaks op de straat ingeplante lange gebouwen op een verzorgd begraasd erf aan de straat.


ID: 88753 | Bouwkundig element

Burgerhuis met bijbouwen

Stationsstraat 6 (Jabbeke)
Half vrijstaand burgerhuis met bijbouwen op het achtererf, opgetrokken circa 1902. Dubbelhuis in gele baksteenbouw van twee bouwlagen en vijf traveeën onder pannen zadeldak.


ID: 88719 | Bouwkundig element

Hoeve d' Oude Stokerij

Aartrijksesteenweg 70 (Jabbeke)
Hoeve "d' Oude Stokerij", teruggaand op het neerhof van een minimaal 16de-eeuwse kasteelsite "Zuytveld", waarvan het opperhof op nummer 72 te situeren is. Hoeve met losse bakstenen bestanddelen op een erf dat via mooie overhoekse hekpijlers vanaf de Aarstrijksesteenweg toegankelijk is. Hoeve bestaande uit twee parallelle, haaks op de steenweg geplaatste historische gebouwen, namelijk het in kern wellicht 16de-eeuwse boerenhuis ten noorden, en het minimaal 18de-eeuwse schuurvolume ten zuiden.