5 resultaten


ID: 305798 | Bouwkundig element

Mitrailleurbunker A langs het Albertkanaal

Gellik (Lanaken)
Mitrailleurbunker A is één van de vier bunkers boven op het talud langs het Albertkanaal, gebouwd in 1939 als onderdeel van de dekkingstelling aan de oostgrens van het land. De vier vormen hier een tweede linie achter de oeverbunkers langs het kanaal.


ID: 307641 | Bouwkundig element

Mitrailleurbunker C langs het Albertkanaal

Eigenbilzen (Bilzen)
Mitrailleurbunker C is één van de vier bunkers boven op het talud langs het Albertkanaal, gebouwd in 1939 als onderdeel van de dekkingstelling aan de oostgrens van het land. De vier vormen hier een tweede linie achter de oeverbunkers langs het kanaal.


ID: 307643 | Bouwkundig element

Mitrailleurbunker D langs het Albertkanaal

Eigenbilzen (Bilzen)
Mitrailleurbunker D is één van de vier bunkers boven op het talud langs het Albertkanaal, gebouwd in 1939 als onderdeel van de dekkingstelling aan de oostgrens van het land. De vier vormen hier een tweede linie achter de oeverbunkers langs het kanaal.


ID: 307640 | Bouwkundig element

Mitrailleurbunker B langs het Albertkanaal

Gellik (Lanaken)
Mitrailleurbunker B is één van de vier bunkers boven op het talud langs het Albertkanaal, gebouwd in 1939 als onderdeel van de dekkingstelling aan de oostgrens van het land. De vier vormen hier een tweede linie achter de oeverbunkers langs het kanaal.


ID: 308005 | Landschappelijk element

Loopgraven Kompveld

Gellik (Lanaken)
Ten zuiden van het Albertkanaal in Gellik ligt een sterk vergraven terrein met de sporen van loopgraven in het microreliëf. Op het einde van de jaren 1930 kwam hier de Dekkingstelling tot stand, een bunkerlinie langs het Albertkanaal die deel uitmaakte van de Belgische verdediging tegen een invasie vanuit Duitsland.