Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2398 resultaten


ID: 215459 | Bouwkundig element

Duitse bunker

Stekenestraat (Stekene)
Duitse bunker, tijdens de Eerste Wereldoorlog opgetrokken uit versterkte betonstenen als onderdeel van de Hollandstellung.


ID: 300623 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument

Dorpsstraat (Tervuren)
Gedenkteken van blauwe hardsteen, uitgewerkt in de vorm van een stèle waarop de afbeelding van een soldaat in basreliëf, opgericht tijdens het interbellum en gesigneerd R. Blondiau.


ID: 300088 | Bouwkundig element

Het Hoefijzer

Kasteelstraat 1-2, Warande 2-3, 5 (Tervuren)
Hoefijzervormig stallen- en bediendecomplex met ten zuiden oranjerie, opgetrokken halverwege de 18de eeuw, later omgevormd tot Panquinkazerne.


ID: 300573 | Bouwkundig element

Monument voor de gesneuvelden

Kerkplaats (Tervuren)
Rechthoekig perkje, omgeven door een in hoogte verspringend breukstenen muurtje met het oorlogsmonument opgericht omstreeks 1921.


ID: 216916 | Bouwkundig element

Dupiérreuxkruis

Leuvensesteenweg (Tervuren)
Blauw hardstenen kruis met half verheven Christusbeeld, geplaatst op een pijler met het jaartal 1914.


ID: 215778 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument ontworpen door J. Jourdain

Markt (Tessenderlo)
Het gemeentebestuur van Tessenderlo richtte in 1925 op de markt een monument op ter nagedachtenis van de gesneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Beeldhouwer Jules Jourdain werd met het ontwerp belast. Later werden ook de namen van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog op het gedenkteken aangebracht.


ID: 86962 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Aarsele-Dorp (Tielt)
Oorlogsgedenkteken voor de militaire en burgerlijke slachtoffers (Eerste Wereldoorlog - Tweede Wereldoorlog). Opgericht in 1926 ter herdenking van de gesneuvelde Aarseelse soldaten, opgeëisten en burgerslachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog. Centraal bronzen reliëf met voorstelling van zittende gewonde soldaat, ondersteund door een engel, reikend naar Christus met Heilig Hart, gesigneerd "VITS, MELLE".


ID: 86717 | Bouwkundig element

Stedelijke begraafplaats

Keidamstraat (Tielt)
Stedelijke begraafplaats, aangelegd in 1828 ter vervanging van het middeleeuwse kerkhof rond de Sint-Pieterskerk.


ID: 86747 | Bouwkundig element

Gedenkteken voor de militaire en de burgerlijke slachtoffers

Kortrijkstraat (Tielt)
Gedenkteken voor de militaire en de burgerlijke slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, van de hand van beeldhouwer Karel Lateur en aannemer Edgard Lievens. Het gedenkteken werd ingehuldigd op 6 oktober 1921.


ID: 86745 | Bouwkundig element

Sint-Jozefscollege

Kortrijkstraat 59 (Tielt)
Gebouwen van het voormalige Sint-Jozefscollege. Hoofdgebouwen aan de straatzijde bestaande uit twee panden in traditionele stijl, respectievelijk gebouwd in 1864-1866 (rechts) en in 1905 (links). Rechterpand in mengeling van laatclassicistische en traditionele stijl, complex van tien traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Linkerpand, half vrijstaand volume in traditionele stijl van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak.