De Inventaris van het Onroerend Erfgoed

Je zoekopdracht leverde 1382 resultaten.

Vorige [ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 .. 70 ] Volgende

Restanten beton Oudekapellesteenweg 23 (Alveringem - WOI)

Oudekapellesteenweg 23 (Alveringem)

Volgens de bewoner dienden de betonblokken als funderingen voor zwaar geschut. Ten tijde van WOI stonden langs de betonblokken een grote rij olmen, die camouflage konden bieden. Een smalspoorlijn, komende van Oudekapelle over Fortem, richting Alveringem en Izenberge kruiste hier ongeveer de Oudekapellesteenweg en enkele hoeves.

ID: 94952

Belgische militaire graven op kerkhof (Beveren - WOI)

St.-Brigidaplein (Alveringem)

In een perk liggen 6 grafstenen, waaronder 2 heldenhuldezerkjes, voor 6 Belgische militairen, waarvan nog leesbaar: Gaston Marigo, Jules Milleville, Lucien Berghof, Arthur Deconinck, Bremer. Verspreid over het kerkhof werden nog 2 graven voor 2 Belgische militairen gevonden: Joseph Desmyttere en Constant Piere.

ID: 94965

Gedenkteken militaire doden (Sint-Rijkers - WOI)

St.-Rijkersstraat (Alveringem)

Dit gedenkteken, opgericht op initiatief van het gemeentebestuur en de inwoners van Sint-Rijkers, herinnert aan de militaire doden van Sint-Rijkers uit WOI.

ID: 94958

Hospitaal parochiezaal St.-Rijkersstraat (Alveringem - WOI)

St.-Rijkersstraat 20 (Alveringem)

In 1914 telde de jongensschool 213 leerlingen. Het Belgische leger richtte de schoolgebouwen in oktober 1914 in als hospitaal. De jongensschool verhuisde bij die gelegenheid naar de Nieuwstraat.

ID: 95618

Museum en voutekamer Verschaeve (Alveringem - WOI)

St.-Rijkersstraat 22 (Alveringem)

Dit museum herinnert aan het leven en werk van Cyriel Verschaeve en aan zijn verblijf in Alveringem van 1911, toen hij er kapelaan werd, tot 1944, toen hij als collaborateur naar Duitsland vluchtte.

ID: 95474

Belgische militaire post voormalige spoorlijn 76

Cappoenstraat 1 (De Panne)

Belgische militaire constructie, tijdens de Eerste Wereldoorlog opgetrokken net naast en dus hoogstwaarschijnlijk in functie van de nu verdwenen spoorlijn 76, die tijdens de Eerste Wereldoorlog werd aangelegd tussen Poperinge en Adinkerke.

ID: 96239

Belgische militaire graven op kerkhof (Adinkerke)

Dorpsstraat (De Panne)

Verspreid over het burgerlijk kerkhof kan her en der een privé-grafsteen voor een Belgische militair teruggevonden worden, die gestorven is tijdens de Eerste Wereldoorlog. Er zijn eveneens grafstenen voor burgerlijke doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog en Belgische militaire doden uit de Tweede Wereldoorlog terug te vinden.

ID: 95574

Je zoekopdracht leverde 1382 resultaten.

Vorige [ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 .. 70 ] Volgende
Download als CSV-bestand
Tonen in Google Earth
Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.