Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

93110 resultaten


ID: 10 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Frans Roucelstraat 5 (Aalst)
Achterin gelegen 19de-eeuwse langgestrekte hoeve met losstaande aanhorigheid.


ID: 300 | Bouwkundig element

Fabrieksgebouw

Fritz De Wolfkaai 7-8 (Aalst)
Fabrieksgebouw bestaande uit twee strakke rechthoekige volumes; respectievelijk van vijf traveeën en vier bouwlagen en twee traveeën en zes bouwlagen onder plat dak, uit 1883.


ID: 167 | Bouwkundig element

Hoeve Den Gouden Leeuw

Geldhofstraat 48 (Aalst)
U-vormig hoevetje met gekasseide binnenplaats. Rechts, aan de straatkant, ijzeren inrijpoort, geflankeerd door pijlers; verder inrijpoort ten zuidwesten.


ID: 200751 | Bouwkundig element

Kasteel van Muylem

Gentse steenweg 380 (Aalst)
Het kasteel van Muylem werd in 1897 opgetrokken door de familie Van Muylem in een combinatie van diverse neostijlen.


ID: 39 | Bouwkundig element

Zeepziederij Dhondt

Gentse steenweg 47 (Aalst)
Voormalige zeepziederij Dhondt, zogenaamd in 1812 - alhoewel andere gegevens naar circa 1880 wijzen - opgericht. De huidige gebouwen, gelegen rondom een binnenkoer achter een woonhuis aan straatzijde, dateren praktisch alle uit eind 19de eeuw tot begin 20ste eeuw, met latere verbouwingen.


ID: 346 | Bouwkundig element

Sint-Jozefskerk

Geraardsbergsesteenweg 79 (Aalst)
Zuidoostelijke georiënteerde moderne kerk, opgetrokken in 1934 naar ontwerp van architect V. De Smet, in Boomse baksteen en bedaking met schaliën.


ID: 40 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Geraardsbergsestraat 49 (Aalst)
Hoekhuisje (hoek Zavelput) van één bouwlaag met respectievelijk één en twee traveeën onder mank zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen).


ID: 41 | Bouwkundig element

Stadswoning

Geraardsbergsestraat 53 (Aalst)
Huisje met één bouwlaag van vier traveeën onder zadeldak. Gecementeerde lijstgevel uit het vierde kwart van de 19de eeuw met oudere kern.


ID: 302586 | Landschappelijk element

Linde als vredesboom

Gijzegem-Dorp (Aalst)
Ten noordwesten van de kerk staat op het kerkhof de vredesboom die in 1919, bij het einde van de Eerste Wereldoorlog, werd geplant. Het is een zilverlinde met een stamomtrek van 321 cm (2016). Op het moment van de inventarisatie werd vastgesteld dat de kruin op een hoogte van 3 meter hoog was afgebroken. De resterende stam loopt opnieuw uit en heeft mogelijks nog voldoende kracht om het verdere bestaan van de vredesboom te verzekeren.


ID: 354 | Bouwkundig element

Alleenstaand burgerhuis

Gijzegem-Dorp 18 (Aalst)
Sober, alleenstaand dubbelhuis met voortuin; met twee en een halve bouwlaag van vijf traveeën onder schilddak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. U-vormig gegroepeerde dienstgebouwen rondom de tuin; aaneengesloten bakstenen gebouwen onder afgesnuite zadeldaken en zadeldak, met vernieuwde segmentboogpoort en voetgangersdeurtje.