De Inventaris van het Onroerend Erfgoed

Je zoekopdracht leverde 1382 resultaten.

Vorige [ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 .. 70 ] Volgende

Heldenweg (Adinkerke - WOI)

Heldenweg (De Panne)

De 'Heldenweg' is in feite de vroegere 'Kerkweg'. Deze weg werd in 1925 aangelegd met brokstukken van 140 heldenhuldezerkjes (aldus Vlaamse bronnen), die op de Belgische militaire begraafplaats verwijderd waren.

ID: 94745

De Panne Communal Cemetery (De Panne - WOI-WOII)

Kerkstraat 69 (De Panne)

Op gemeentelijke begraafplaats van De Panne is er een Brits militair perk van 3 perken met een 'Cross of sacrifice', 'De Panne Communal Cemetery' geheten. Er liggen hier 259 Britten, 8 Tsjechen en 14 Fransen uit de Tweede Wereldoorlog begraven. 2 doden uit het Verenigd Koninkrijk die in de Eerste Wereldoorlog omkwamen, liggen naast elkaar in het burgergedeelte van de begraafplaats.

ID: 95091

Medische post Kerkweg (Adinkerke - WOI)

Kerkweg 7 (De Panne)

In deze voormalige school (dat nu fungeert als gemeenschapshuis) was tijdens de oorlog een triagepost geïnstalleerd, waar de gewonden 'gesorteerd' werden op de aard van hun verwondingen, vooraleer ze verder geëvacueerd werden

ID: 95578

Buste Albert I (De Panne - WOI)

Koningsplein (De Panne)

Deze portretbuste (op het "Koningsplein"!) herdenkt de rol van Koning Albert I in de Eerste Wereldoorlog.

ID: 95095

Adinkerke Military Cemetery (Adinkerke - WOI-WOII)

Kromfortstraat (De Panne)

Van juni tot november 1917 werd het Britse 'XV Corps' ingezet tussen de kust en Sint-Joris. De 24ste en 39ste 'Casualty Clearing Stations' bevonden zich aan de Oosthoek (tussen Adinkerke en Veurne) van juli tot november 1917. De '1st Canadian Casualty Clearing Station' bevond zich voor een korte periode in juni te Adinkerke.

ID: 95086

Constructie 1 Cabour (Adinkerke - WOI-WOII)

Moeresteenweg (De Panne)

Naar verluidt zou deze constructie tijdens WOI opgericht zijn door geallieerde troepen. Tijdens WOII zouden Duitsers de constructie aangepast/omgebouwd hebben tot een schuilplaats voor een batterij.

ID: 95755

Geen afbeelding beschikbaar

Constructie 2 Cabour (Adinkerke - WOI-WOII)

Moeresteenweg (De Panne)

Naar verluidt betreft het hier een constructie, die oorspronkelijk tijdens WOI werd opgericht door geallieerde troepen. Het domein 'Cabour' (of 'Cabourg') is een duinengebied, genoemd naar de Rijselse industrieel Cabourg die het gebied begin 20ste eeuw van de Staat afkocht en er een landhuis bouwde.

ID: 95756

Constructie 3 Cabour (Adinkerke - WOI-WOII)

Moeresteenweg (De Panne)

Naar verluidt zou het gaan om een constructie die oorspronkelijk tijdens WOI door geallieerden werd opgericht en tijdens WOII door Duitsers werd uitgebreid en aangepast. Het domein 'Cabour' (ook wel 'Cabourg' genoemd) is een duinengebied, genoemd naar de Rijselse industrieel Cabourg.

ID: 95757

Constructie 4 Cabour (Adinkerke - WOI-WOII)

Moeresteenweg (De Panne)

Het domein 'Cabour' (ook wel 'Cabourg' genoemd) is een duinengebied, genoemd naar de Rijselse industrieel Cabourg die het gebied begin 20ste eeuw van de Staat afkocht en er een landhuis bouwde.

ID: 95758

Geen afbeelding beschikbaar

Constructie 5 Cabour (Adinkerke - WOI-WOII)

Moeresteenweg (De Panne)

Naar verluidt betreft het hier een constructie, die oorspronkelijk tijdens WOI werd opgericht door geallieerde troepen. Het domein 'Cabour' (ook wel 'Cabourg' genoemd) is een duinengebied, genoemd naar de Rijselse industrieel Cabourg die het gebied begin 20ste eeuw van de Staat afkocht en er een landhuis bouwde.

ID: 95759

Geen afbeelding beschikbaar

Constructie 6 Cabour (Adinkerke - WOI-WOII)

Moeresteenweg (De Panne)

Naar verluidt betreft het hier een constructie, die oorspronkelijk tijdens WOI werd opgericht door geallieerde troepen. Vlakbij zouden zich sporen van loopgraven uit WOII bevinden. Het domein 'Cabour' (ook wel 'Cabourg' genoemd) is een duinengebied, genoemd naar de Rijselse industrieel Cabourg.

ID: 95760

Belgisch militair hospitaal Cabour (Adinkerke - WOI)

Moeresteenweg 139 (De Panne)

In Adinkerke werden heel wat geallieerde troepen gekantonneerd. In het dorp waren ook verscheidene medische posten geïnstalleerd, waarvan de bekendste het militair veldhospitaal in het domein Cabour (ook wel foutief 'Cabourg' genoemd) was.

ID: 95469

Je zoekopdracht leverde 1382 resultaten.

Vorige [ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 .. 70 ] Volgende
Download als CSV-bestand
Tonen in Google Earth
Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.