Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

173 resultaten


ID: 215684 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument ontworpen door A. Strijmans

Kaulillerdorp (Bocholt)
Het oorlogsmonument werd opgericht in 1922, naar ontwerp van de Antwerpse beeldhouwer Strijmans. De fabriek Cooppal, sinds 1969 Poudreries Réunies de Belgique, had een sterke stem in het debat over de vormgeving ervan.


ID: 216040 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument ontworpen door Frans Van Dijk en Jules Weyns

Sint-Bavoplein (Boechout)
Oorlogsmonument van 1920 naar ontwerp van Frans Van Dijk en Jules Weyns, gelegen ten zuiden van de Kerk.


ID: 2035 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Margaretha met kerkhof

Eduard De Blockstraat (Bornem)
Noord-zuid-georiënteerde, neoclassicistische kerk met omringend en door taxus omhaagd kerkhof.


ID: 1998 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Stefaan met kerkhof

Wolfgang d'Urselstraat 1 (Bornem)
Neogotische kruisbasiliek met gotisch koor en romaans toren, met een deels omringend kerkhof ten oosten en vóór de kerk stenen Heilig Hartbeeld, gesigneerd C. Van De Capelle, van 1928.


ID: 216135 | Bouwkundig element

Heilig Hartbeeld

Dorpsstraat (Brecht)
Op het pleintje voor de Sint-Leonarduskerk staat op hardstenen sokkel met opschrift, een bronzen Heilig Hartbeeld van Simon Goossens.


ID: 216617 | Bouwkundig element

Reliëf met Heilig Hartbeeld

Schooldries (Brecht)
Reliëf met Heilig Hartbeeld door Jan Gerrits, in 1919 opgericht ter herdenking van de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.


ID: 82424 | Bouwkundig element

Kapucijnenklooster

Boeveriestraat 18 (Brugge)
Kloostercomplex tussen de Boeverie-, de Klok- en de Maagdenstraat.


ID: 82359 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Mariastraat (Brugge)
Georiënteerde, gotische kerk, waarvan het driebeukige schip in Scheldegotiek opklimt tot de eerste helft van de 13de eeuw. Het koor en de toren werden later in de 13de eeuw aangevat; in de 14de en 15de eeuw wordt de kerk verder vergroot. De huidige plattegrond ontvouwt: een vijfbeukig basilicaal schip van vijf traveeën, centraal westportaal geflankeerd door twee ronde traptorentjes, uitspringende noordelijke zijbeuk. Het pseudo-transept vormt een bredere, zesde travee met aan de noordkant de vierkante toren en het Paradijsportaal, ten oosten de Heilige Kruiskapel. Het vijf traveeën tellende driebeukige koor heeft vijf straalkapellen en een driezijdige apsis; ten noorden ingebouwde zijkapellen en bidtribune van Gruuthuse, ten zuiden sacristie, Lanchals- en Van Overtveltkapel.


ID: 78973 | Bouwkundig element

Sanatorium Elisabeth

Gentse Steenweg 120-124, 132 (Damme)
Elisabethziekenhuis, opgericht in de jaren 1924-1927 als "Sanatorium Elisabeth", zogenaamd naar de medestichteres Koningin Elisabeth. Het huidige gebouwencomplex dateert grotendeels uit de jaren 1937-1939. In 1970 heringericht en omgevormd tot een volwaardige ziekenhuisinstelling. Naar verluidt bevindt zich een kleine begraafplaats van de zusters naast de kapel. Hoofdvleugel van vijfendertig traveeën en twee bouwlagen onder hoge leien bedaking.


ID: 54719 | Bouwkundig element

Klooster en meisjesschool

Kerkstraat 70-72 (De Haan)
Voormalig klooster en vrije meisjesschool gebouwd in 1900 naar een ontwerp van architect R. Lemahieu. Heden in gebruik als pensionaat en rusthuis.