Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

173 resultaten


ID: 216147 | Bouwkundig element

Heilig Hartbeeld

Ferdinand Maesstraat (Kontich)
Op een driehoekig pleintje, bronzen Heilig Hartbeeld met gespreide armen, op geblokte sokkel met opschrift.


ID: 216148 | Bouwkundig element

Heilig Hartbeeld

Gemeenteplein (Kontich)
Ter hoogte van de kerk staat aan het centrale Gemeenteplein een witstenen, ingetogen Heilig Hartbeeld.


ID: 91181 | Bouwkundig element

Witstenen Heilig Hartbeeld

Handzameplein (Kortemark)
Witstenen Heilig Hartbeeld op zeshoekige sokkel van blauwe hardsteen. Opgericht in 1929, zie inscriptie op de sokkel: "HULDE AAN JESUS H. HART/ DOOR DE BEVOLKING VAN HANDZAEME TOEGEWIJD OP 11 OOGST 1929".


ID: 91339 | Bouwkundig element

Heilig Hartbeeld

Werkenplein (Kortemark)
Heilig Hartbeeld opgericht in 1931. Bronzen beeld op veelzijdige zuil van blauwe hardsteen op verbredende sokkel met art-decogetinte bloemenfries en bronzen engelenfiguren. Op de voorzijde van de sokkel, inscripties "HIJ MOET HEERSCHEN" en "A.D. 1931". Bronzen Heilig Hartbeeld, aan de achterzijde gesigneerd Gustaaf Delafontaine (Menen) en bronsgieterij Vindevogel (Zwijnaarde).


ID: 91350 | Bouwkundig element

Heilig Hartbeeld en pijlerkapel

Werkenstraat (Kortemark)
Het Heilig Hartbeeld - vermoedelijk uit de jaren 1930 - is aan de straatzijde afgesloten door een smeedijzeren hek in geometrische vormgeving tussen vierkante bakstenen pijlers, dito poortje. Witstenen beeld op bakstenen sokkel. Pijlerkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, gebouwd circa 1937.


ID: 60582 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Audomarus

Bissegemplaats (Kortrijk)
Noord-zuid-georiënteerd bedehuis gelegen aan de zuidzijde van het dorpsplein, ontstaan bij de bouw van de kerk. Ten noordoosten standbeeld voor de militaire en de burgerlijke slachtoffers (Eerste en Tweede Wereldoorlog) en de politieke slachtoffers (Tweede Wereldoorlog), onthuld in 1920. Stond aanvankelijk langs de Driekerkenstraat, sinds 1955 huidige plaats aan zuidzijde van plein. Ten noordwesten Heilig-Hartbeeld naar ontwerp van Wasterlein uit 1956.


ID: 59524 | Bouwkundig element

Stadswoning

Filips van de Elzaslaan 57, 55A (Kortrijk)
Enkelhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Bakstenen lijstgevel getypeerd door het rijkelijk gebruik van witte sierbaksteen. Verticaliserende, boven de kroonlijst doorgetrokken venstertravee, gemarkeerd door de pilasters en door de ronde erker waarboven smeedijzeren balkon. Links, lagere poorttravee bekroond door zegenende Christus.


ID: 59934 | Bouwkundig element

Gemeenteschool

Marionetten 60 (Kortrijk)
Gemeenteschool. Opgericht in 1883, vanaf 1904 het "gesticht Verrue" (zie bouwplan). Diephuis van 1904, naar ontwerp van J. Debels (Kortrijk) van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak. Witgeschilderde verankerde bakstenen lijstgevel centraal geaccentueerd door Heilig Hartbeeld, waaronder gedenkplaat: GENEGEN HULDEBLYCK VAN DE MARIONETTEN EN HET OMLIGGENDE AAN HET H. HERT - 1927.


ID: 60186 | Bouwkundig element

Stadswoning

Sint-Denijsestraat 93 (Kortrijk)
Eind 19de-eeuws woonhuis, met brede poort, getypeerd door bepleisterde lijstgevel met neoclassicistische en art-decogevelversiering aangebracht in 1922 naar ontwerp van M. Demeyere en beeld van Heilig Hart.


ID: 60505 | Bouwkundig element

Wijkschool Sterhoek

Sterrebergstraat 19 (Kortrijk)
Opgetrokken in 1929 in opdracht van de zusters van de Heilige Jozef van Lichtervelde. Dwars op de straat ingeplante klassenvleugel. Bakstenen gevel gemarkeerd door zegend Christusbeeld.