Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

28 resultaten


ID: 214052 | Bouwkundig element

Gehucht Drie Grachten

Ieperleedijkstraat (Houthulst)
Het gehucht Drie Grachten ligt ten westen van Merkem waar de steenweg van Merkem naar Noordschote het kanaal Ieper-IJzer kruist.


ID: 214045 | Bouwkundig element

Loskaai met hijstoestel

Barmstraat (Ieper)
Omstreeks 1932 werd ter hoogte van de brug aan de oostzijde van het Ieperleekanaal een laad- en loskaai gebouwd, waarvan vandaag nog sporen bewaard zijn.


ID: 214044 | Bouwkundig element

Laad- en loskaai van Steenstratebrug

Diksmuidseweg (Ieper)
Laad- en loskaai aan het Ieperleekanaal uit 1932


ID: 214043 | Bouwkundig element

Aanlegplaats 't Brouwerietje

Westpoeselstraat (Lo-Reninge)
Ter hoogte van het Kanaal Ieper-IJzer en de Westpoezelstraat bevond zich tot na het Interbellum tussen kilometerpaal 12 en kilometerpaal 11 de aanlegplaats van ’t Brouwerietje. Vandaag herinneren nog een meerpaal en een restant van een meerpaal, als ook een in het maaiveld nog enigszins zichtbaar restant van een betonnen kaaimuur.


ID: 34285 | Bouwkundig element

Meershoeve

Heirweg 57 (Moerbeke)
Hoeve-herberg, gebouwd aan de zuidelijke oever van de Moervaart in de nabijheid van een gietijzeren meerpaal met jaartal 1852. Breedhuis van vier traveeën met links twee onderkelderde achterin springende traveeën, onder zadeldak, waarschijnlijk uit eerste helft 19de eeuw.


ID: 88408 | Bouwkundig element

Wachterswoning

Dam 1 (Waasmunster)
Voormalig huis van de rivierwachter van de Belgische staat. Alleenstaand blokvormig dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak volgens kadasterarchief als nieuwbouw gekadastreerd in 1951, mogelijk ouder.


ID: 134164 | Landschappelijk element

Domein Hofstade

Tervuursesteenweg (Zemst)
Domein voor recreatie en sportbeoefening, dat aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog, na een kort 'populistisch' pretparkintermezzo, het licht zag, werd ontworpen door modernistisch georiënteerde architecten en stedenbouwkundigen, maar in de aanleg en de stoffering van het landschap zijn nog andere stijlinvloeden merkbaar, bijvoorbeeld 'Nouveau Jardin pittoresque'.


ID: 200108 | Bouwkundig element

Domein Hofstade (BLOSO)

Tervuursesteenweg (Zemst)
In 1932 werd 11 hectare terrein afgebakend rond de kleine waterplas met het oog op de bouw en exploitatie van een recreatiepark.