Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7301 resultaten


ID: 349 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Domein Kasteel van Gijzegem met dreef

Dokter De Cockstraat 1-3, Neerhoflaan (Aalst)
Van het in 1954 gesloopte kasteel van Gijzegem resten nog de rechthoekige omwalling, de 17de-eeuwse poortgebouwen aan de ingang met de inrijpoort en brug. Ten zuidwesten bevindt zich de kasteelhoeve. Kasteeldreef verbindt het domein met de dorpskern en de kerk.


ID: 8 | Bouwkundig element

Hoeve

Frans Roucelstraat 1 (Aalst)
Hoeve met dienstgebouw afgelijnd met getrapte baksteenfries en voorzien van poort onder houten latei en achterin gelegen boerenwoning van twee verdiepingen onder zadeldak met beraapte gevels; noordelijke zijgevel met beschilderd jaartal 1903.


ID: 9 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Frans Roucelstraat 3 (Aalst)
Semigesloten hoeve met gekasseide binnenplaats en bakstenen gebouwen onder pannen zadeldaken; hek ten oosten. Ten westen, boerenwoning van twee verdiepingen en vijf traveeën onder gebogen pannen zadeldak. Gecementeerde erfgevel met uitzicht uit de 19de eeuw.


ID: 167 | Bouwkundig element

Hoeve Den Gouden Leeuw

Geldhofstraat 48 (Aalst)
U-vormig hoevetje met gekasseide binnenplaats. Rechts, aan de straatkant, ijzeren inrijpoort, geflankeerd door pijlers; verder inrijpoort ten zuidwesten.


ID: 200751 | Bouwkundig element

Kasteel van Muylem

Gentse steenweg 380 (Aalst)
Het kasteel van Muylem werd in 1897 opgetrokken door de familie Van Muylem in een combinatie van diverse neostijlen.


ID: 353 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus

Gijzegem-Dorp 20 (Aalst)
Classicistische pseudobasilicale naar ontwerp van Philippus Gobert, augustijnermonnik te Gent, 1772 gedateerd op een gevelsteen in de westgevel rechts en gelegen op een hoogte, middenin ommuurd tuintje met Vrijheidsboom van 1919, ter plaatse van het oorspronkelijk kerkhof. Gietijzeren hek met postamenten van hardsteen voor de westgevel.


ID: 352 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Gravin de Robianostraat 2 (Aalst)
Sober huis met voortuin met hek met gietijzeren spijlen; twee bouwlagen van oorspronkelijk vier traveeën onder schilddak, uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 389 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartparochie met tuin

Grote Baan 202 (Aalst)
De pastorie is een herenhuis uit 1866 met voortuin, bijgebouwen en achterliggende tuin. De woning werd gebouwd in opdracht en op kosten van pastoor E.H.C.L. De Feyter.


ID: 466 | Bouwkundig element

Hoeve Muylaert

Heidebosstraat 34 (Aalst)
Grote gesloten hoeve van bakstenen gebouwen onder zadeldaken, daterend uit de 19de eeuw en gelegen aan een dreef met knotwilgen en met haag en hopvelden op de achtergrond. Inrijpoort geflankeerd door bakstenen pijlers met neoclassicistische inslagen en ernaast kapelletje Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën.


ID: 168 | Bouwkundig element

Parochiekerk Heilig Hart

Heilig Hartlaan 38 (Aalst)
Neoromaanse basilikale kerk van 1928-29 naar ontwerp van architect E. Van Overstraeten, in omringend en ommuurd tuintje. Baksteenbouw op natuurstenen plint; hoofdbeuk, transept en koor onder zadeldaken, zijbeuken onder lessenaarsdaken.