Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

320 resultaten


ID: 6257 | Bouwkundig element

Afspanning de Nachtegael

Vekestraat 14 (Antwerpen)
Neoclassicistisch pand, eertijds een afspanning zogenaamd "de Nachtegael", volgens de bouwaanvraag uit 1863 tot deze vorm verbouwd in opdracht van de heer H. Verdonck. Gesloopt, lange tijd braakliggend en omstreeks 2015 bebouwd met een wooncomplex.


ID: 81466 | Bouwkundig element

Hoeve De Barze

Ouden Heirweg 4 (Anzegem)
Historisch waardevolle hoeve zogenaamd De Barze, deel uitmakend van de kasteelsite Hemsrode, volgens de eigenares daterend van circa 1642. Losstaande al dan niet gewitte bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken opgesteld rond een erf. Ten oosten het woonhuis, aan beide zijden gemarkeerd door gewitte bakstenen pijler met heiligennis (pijler ten noorden) en bolornament. Ten noorden het wagenhuis en ten westen de stalvleugel met 19de-eeuwse kapconstructie, en met in 1880 gebouwde, aansluitend schuur.


ID: 81788 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Waregemstraat 19 (Anzegem)
Lage arbeiderswoning uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Dubbelhuis van witbeschilderde verankerde baksteen, vermoedelijk voormalige herberg, zie behouden ijzeren ringen voor het vastmaken van paarden. Licht getoogde muuropeningen met bewaarde luikduimen, vernieuwd schrijnwerk.


ID: 81709 | Bouwkundig element

Afspanning Hôtel du Pauvre Diable

Westdorp 34-36 (Anzegem)
Opgetrokken in de tweede helft van de 19de eeuw. Met imitaitie-schijnvoegen gecementeerde lijstgevel van zeven traveeën en twee bouwlagen.


ID: 208093 | Bouwkundig element

Café De Mythe

Stationsstraat 207 (Ardooie)
Voormalige afspanning "De Loskaai" met kalk- en kolenmagazijn, volgens kadaster opgetrokken in 1879, in opdracht van Pieter Renaux uit Kortrijk, gekend als vertegenwoordiger van steenkoolmijnen. De woning wordt ingericht als herberg/afspanning en het achtergelegen magazijn langsheen de Biekorfstraat als magazijn van kalk, cokes en kolen. Hoekpand van twee bouwlagen in rode baksteenbouw onder tentdak in Vlaamse pannen. Straatgevels van vier traveeën en afgeschuinde hoektravee.


ID: 21382 | Bouwkundig element

Afspanning Huveners

Dorpsstraat 48 (As)
Oorspronkelijk rondom een binnenkoer gegroepeerd gebouwencomplex, thans in meerdere woningen opgesplitst. Sterk verbouwd en aangepast heeft het zijn oorspronkelijke kwaliteit geheel verloren.


ID: 39404 | Bouwkundig element

Huis In den hertog van Brabant

Brusselsesteenweg 243 (Asse)
Afspanning "In den hertog van Brabant", tweeverdiepingshuis met pannen zadeldak (aangepaste dakhelling), uit de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 39395 | Bouwkundig element

Afspanning

Dorpsstraat (Asse)
Voormalige afspanning(?) heden verlaten en in vervallen toestand. Twee verdiepingen hoge woning met zadeldak (pannen), voorzien van geprofileerde houten modillons in de achtergevel en gedateerd 1771 door fraaie muurankers in de voorgevel.


ID: 76255 | Bouwkundig element

Hostellerij Sint-Hubert

Dorp 2A (Assenede)
Op de oude rooilijn aan het zuideinde van het Dorp ingeplant voornaam gebouw uit de eerste helft van de 19de eeuw, gekend als Hostellerij Sint-Hubert met op het voetpad ervoor zeven arduinen stoeppaaltjes.


ID: 76103 | Bouwkundig element

Afspanning

Markt 1 (Assenede)
Hoekgebouw met de Kloosterstraat van vier traveeën en twee bouwlagen onder mank pannen zadeldak, op het keldergewelf gedateerd 1721.