Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

561 resultaten


ID: 7 | Bouwkundig element

Mouterij

Burchtstraat (Aalst)
Voormalige mouterij, eind 19de-begin 20Ste-eeuws, thans (1978) stapelplaats van de "Glucoseries Réunies".


ID: 156 | Bouwkundig element

Hopmagazijn A. & M. Fache

Majoor Charles Claserstraat 8 (Aalst)
Breedhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak.


ID: 34923 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Grote Lijkstraat 34 (Aalter)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen met zijweg naar de straat. Heden voornamelijk 19de-eeuws boerenhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met klokkenstoel. Ten noorden, dwarsschuur met in het dak verhoogde inrijpoort. Grote staldeuren en met ijzerwerk afgesloten poorten van het wagenhuis. Ten oosten, resterend deel van de vroegere ast.


ID: 15873 | Bouwkundig element

Mouterij- en brouwerijcomplex Het Anker

Bergenstraat 4 (Alveringem)
Voormalig mouterij- en brouwerijcomplex "Het Anker"; "N.V. Feys", "Malterie Feys-Callewaert" volgens opschriften. Familiebedrijf gesticht in 1890 en gegroeid uit een zoutziederij die bestaan heeft tot begin 20ste eeuw. Vanaf circa 1906 neemt ook de mouterij een belangrijke plaats in. Achterliggende, ronde fabrieksschoorsteen. Gekasseid straatje.


ID: 15974 | Bouwkundig element

Brouwerij

Hoogstadestraat 58 (Alveringem)
Brouwerij, bestaande uit een woonhuis en L-vormig opgestelde industriële gebouwen rondom een grotendeels gekasseide binnenplaats. Woonhuis voorafgegaan door kleine siertuin, afgezet met gecementeerd muurtje. Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), uit de 19de eeuw.


ID: 214946 | Bouwkundig element

Brouwerij De Ridder

Hertstraat 5, 7A (Antwerpen)
Indrukwekkend U-vormig complex met ten zuiden een bottelarij, gebouwd op het einde van de 19de eeuw door de gebroeders De Ridder.


ID: 6340 | Bouwkundig element

Haringrokerij

Kronenburgstraat 34 (Antwerpen)
De haringrokerij is het opvallendste complex in de Kronenburgstraat. De rokerij, opgericht rond 1893 door de gebroeders Henri en Eduard Vanden Bemden, is ondertussen vooral bekend door de reconversie van dit beschermde monument tot gemeenschappelijk woonproject. Het complex werd in 1987 beschermd als monument; de bijhorende tuin als stadsgezicht.


ID: 81645 | Bouwkundig element

Hoeve Hof ter Linden

Bergstraat 14 (Anzegem)
Historische hoeve, afgebeeld op de Ferrariskaart van 1770-1778 met losse bestanddelen. Heden, bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom een deels gekasseid erf: boerenhuis met bepleisterde en beschilderde erfgevel op gepikte plint, dwarsschuur met geïncorporeerd poortgebouw, stalvleugel met schuur, stalvleugel met geïncorporeerd wagenhuis en een ast ten noordoosten van de hoeve.


ID: 81404 | Bouwkundig element

Ast bij een hoeve

Grote Leiestraat 62 (Anzegem)
Aan de straat gelegen hoeve bestaande uit vernieuwd woonhuis ten westen en aangepaste stalvleugel ten noorden. Ten zuiden beeldbepalende ast uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 81653 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Hofdries 7 (Anzegem)
Historische hoeve met 19de-eeuws uitzicht maar in kern teruggaand tot de 18de eeuw. Heden hoeve met semigesloten opstelling bestaande uit bakstenen bestanddelen gegroepeerd rondom onverhard erf met linde voor het woonhuis. Aan de straat gelegen kapelletje uit de tweede helft van de 20ste eeuw. Ten noorden boerenhuis met fraai uitgewerkte bakstenen lijstgevel met druiplijstje en muizentandfries.Ten zuiden voormalige dubbele dwarsschuur, heden deels verbouwd tot ast.