Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

561 resultaten


ID: 44053 | Bouwkundig element

Hoeve Meierstede

Steenstraat 43 (Ieper)
Hoeve, naar verluidt grotendeels verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog, op de linker zijgevel van het woonhuis en de westelijke stalvleugel na, waarna herbouwd in 1923. Heropbouw teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 30715 | Bouwkundig element

Hoeve De Kleine Canada

Steentjemolenstraat 39 (Ieper)
Hoeve uit het derde kwart van de 18de eeuw, volgens datering 1770 in zijgevels van het boerenhuis. Losse, lage bakstenen bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een deels verhard erf met bakstenen stoepen; centrale putvaalt met deels behouden bakstenen wanden.


ID: 30655 | Bouwkundig element

Hoeve 't Drevenhof

Veurnseweg 37 (Ieper)
Hoeve met U-vormige opstelling van rode bakstenen gebouwen onder gebogen zadeldak rondom een erf met centrale siertuin.


ID: 30841 | Bouwkundig element

Streuvelshoeve

Vlamertingestraat 14 (Ieper)
Hoeve met herenhuis op "nieuwe" plaats naar ontwerp van architect L. Verstraete (Izegem) van 1921, teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 30842 | Bouwkundig element

Hoeve De Drie Torren

Vlamertingestraat 18 (Ieper)
Hoeve met losse bestanddelen, deels vernield tijdens de Eerste Wereldoorlog, waarna herstel en herbouwd, grosso modo naar oorspronkelijk uitzicht, naar ontwerp van architect C. Schmidt (Poperinge) van 1920.


ID: 30845 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Vlamertingestraat 63 (Ieper)
Hoeve met losse bestanddelen, deels vernield tijdens de Eerste Wereldoorlog, waarna heropgebouwd op behouden fundamenten. U-vormige opstelling van verankerde bakstenen gebouwen onder zadeldak.


ID: 30863 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Wijtschatestraat 29 (Ieper)
Hoeve, gelegen nabij de Wijtschaatse beek, heropgebouwd naar ontwerp van architect L. Verstraete (Izegem) in 1921, grosso modo aansluitend bij de traditionele regionale hoevebouw.


ID: 30598 | Bouwkundig element

Hoeve

Zonnebeekseweg 100 (Ieper)
Wederopbouwhoeve met minder traditionele vormgeving van boerenhuis, voorts grosso modo aansluitend bij de regionale hoevebouw.


ID: 30847 | Bouwkundig element

Hoeve Mille Kapelleken

Zweerdstraat 9 (Ieper)
Hoeve genaamd naar een kapelletje met Onze-Lieve-Vrouwebeeld, opgehangen aan de lindeboom voor het boerenhuis; verdwenen sinds de Eerste Wereldoorlog. Voor de Franse Revolutie maakte de hofstede deel uit van de parochie en heerlijkheid van Dikkebus.


ID: 51227 | Bouwkundig element

Walhoeve

Meersstraat 43 (Ingelmunster)
Lage, losstaande bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een begrint erf met grasperken; verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken (mechanische en Vlaamse pannen).