Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1209 resultaten


ID: 216123 | Bouwkundig element

Kerkhof Berendrecht

Schouwvegerstraat (Antwerpen)
Het kerkhof van Berendrecht was oorspronkelijk omheen de kerk gesitueerd en van de Schouwvegerstraat afgesloten met metalen hekwerk.


ID: 11316 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Rochus en kerkhof

Sint-Rochusstraat 75 (Antwerpen)
Vrijstaande neogotische kruisbasiliek, gebouwd in 1892-1895 naar een ontwerp van François Baeckelmans ter vervanging van een houten hulpkerk uit 1887. Aan de oostzijde van de kerk een ommuurd kerkhof uit 1897-1899, vergroot in 1918 en 1920, en opgeheven in 1959 ten gunste van de nieuwe gemeentelijke begraafplaats "Ruggeveld".


ID: 10856 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Gertrudis met kerkhof

Spaansemolenstraat 1 (Antwerpen)
Huidig uitzicht uit de periode 1951-1953 ontworpen door L. De Graef, grotendeels met behoud van de nog rechtstaande buitenmuren en binnenarcade. De kerk is gelegen midden het kerkhof.


ID: 216130 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument en ereperk kerkhof Sint-Gertrudis

Spaansemolenstraat 1 (Antwerpen)
Op het Zandvlietse kerkhof is op de hoek met Noordland een oorlogsmonument opgericht gewijd aan de gesneuvelden van beide wereldoorlogen, geflankeerd door de graven van de gesneuvelden.


ID: 304964 | Bouwkundig element

Begraafplaats van Merksem

Van Heybeeckstraat (Antwerpen)
De begraafplaats ten noorden van de Van Heybeeckstraat werd aangelegd in 1924-1925 op het oostelijke deel van de tuin van de Villa Joossens. De interbellumbegraafplaats wordt gekenmerkt door het monumentale hekwerk aan de straat, door de talrijke kwaliteitsvolle hardstenen grafmonumenten en door de hoge coniferen en taxussen die de onregelmatige, begraasde grafvelden beschaduwen.


ID: 304976 | Bouwkundig element

Begraafplaats Zwaantjeslei

Zwaantjeslei 11, 101 (Antwerpen)
De begraafplaats van Merksem, gelegen aan de Zwaantjeslei, is aangelegd naar plannen die opgemaakt werden in 1971-1972 naar ontwerp van architect F. Weekx voor het studiebureau O. De Koninckx uit Antwerpen.


ID: 135393 | Landschappelijk geheel

Schelde-Leie interfluvium

Anzegem (Anzegem), Huise, Kruishoutem, Nokere, Ouwegem, Wannegem-Lede (Kruisem), Heurne, Mullem, Oudenaarde (Oudenaarde), Waregem (Waregem), Moregem, Ooike, Wortegem (Wortegem-Petegem)
Dit gebied omvat een deel van de ‘Vlaamse Ardennen’ ten westen van de Schelde en vormt een onderdeel van het uitgestrekte Schelde-Leie interfluvium. De heuvelkammen liggen hier dominant in het landschap. De kouters zijn van elkaar gescheiden door beekvalleien. Kleinschalige dorpskernen liggen verspreid in het landschap. Hoeves, kasseiwegen en windmolens bepalen mee het beeld.


ID: 81741 | Bouwkundig element

Vichte Military Cemetery

Elf Novemberlaan (Anzegem)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar ontwerp van W.H. Cowlishaw. Het betreft een begraafplaats met rechthoekige plattegrond, een bakstenen omheiningsmuur, een smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice', een schuilgebouw en vijf perken met witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met opgaande bomen.


ID: 81524 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Mattheus met kerkhof

Gijzelbrechtegemstraat (Anzegem)
Niet georiënteerd landelijk kerkje gelegen op een heuvelrug ten noorden van de Scheldevallei. Omringend kerkhof op rechthoekige plattegrond afgezet door bakstenen muur. Neogotisch bedehuis opgetrokken tussen 1854 en 1859, naar ontwerp van Pierre Nicolas Croquison.


ID: 81602 | Bouwkundig element

Sint-Pieterskerk met kerkhof

Juliaan Claerhoutstraat (Anzegem)
Georiënteerde dorpskerk gelegen binnen een rechthoekig ommuurd kerkhof tegrond met in het zuidoosten 17 graven van slachtoffers van het Gemenebest. In 1818 wordt de huidige laat-classicistische kerk gebouwd, ter vervanging van de in verval geraakte vroeg-gotische kerk, naar de plannen van Lodewijk Vuylsteke.