Uw zoekopdracht geeft 13087 resultaten. Het maximum aantal zoekresultaten werd beperkt tot 10000. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen.

13087 resultaten


ID: 497 | Bouwkundig element

Hoeve in U-vorm

Kraaiwinkelstraat 12 (Aalst)
U-vormig hoevetje met éénlaags woonhuis (nok parallel aan de straat) uit het vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 496 | Bouwkundig element

Drie gesloten hoevetjes

Kraaiwinkelstraat 6, 6A (Aalst)
Drie bewaarde 19de-eeuwse hoevetjes van het gesloten type met bakstenen gebouwen onder pannen zadeldaken en haaks op straat ingeplant boerenhuis.


ID: 479 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Land van Aalststraat 6 (Aalst)
Grote hoeve met vrij gesloten karakter, uit de 19de tot 20ste eeuw, belangrijk als volume in het straatbeeld. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken.


ID: 154 | Bouwkundig element

Hoeve van 1854

Lindenstraat 99 (Aalst)
Semi-gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken (pannen en golfplaten), gegroepeerd rondom een gedeeltelijk geplaveid erf, jaartal 1854 op balk boven inrijpoort, ondergebracht in een dienstgebouw.


ID: 429 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Maaldershofstraat 15 (Aalst)
Gesloten hoevetje met bakstenen gebouwen onder zadeldaken (mechanische pannen), daterend uit eind 19de eeuw tot het eerste kwart van de 20ste eeuw en gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats; toegang via een ijzeren hek op de hoek ten westen.


ID: 425 | Bouwkundig element

Boerenhuisje

Meldert-Dorp 12 (Aalst)
Eénlaags boerenhuisje van vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), daterend uit het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 394 | Bouwkundig element

Hoeve Monnikenhof

Monnikenhofbaan 4-6 (Aalst)
Volledig verbouwd hoevecomplex opklimmend tot de 17de eeuw. Heden U-vormige hoeve met gekasseid erf.


ID: 172 | Bouwkundig element

Hoeve in U-vorm

Moorselbaan zonder nummer (Aalst)
Eenvoudig U-vormig hoevetje met deels gekasseid en geplaveid erf. Opzij rechts, ijzeren ingangspoort. Aan de straatkant, boerenhuis met één bouwlaag onder zadeldak, uit het vierde kwart van de 18de eeuw of het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 360 | Bouwkundig element

Hoeve in U-vorm

Muntstraat 2 (Aalst)
Sterk gerestaureerde, voorheen eenlaags, U-vormige hoeve met gekasseid erf met tuin, ten noordwesten, vijf traveeën breed woonhuis onder zadeldak uit de 17de tot 18de eeuw, links vermeerderd met één travee, waarin jaartal 1770 op de bovendorpel van het kruiskozijn.


ID: 450 | Bouwkundig element

Hoeve Hof te Mutsereel

Mutsereelstraat 39 (Aalst)
Het Hof te Mutsereel heeft een middeleeuwse oorsprong (11de eeuw) maar bestaat enkel nog uit een - in kern 17de-eeuws - woonhuis en een 19de-eeuws bijgebouw met koetshuis gelegen op een beperkt perceel bereikbaar via een smalle toegangsweg.