1714 resultaten


ID: 33337 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Grote-Kapellestraat 36 (Aalter)
Hoeve met losstaande bestanddelen op omhaagd en met gras begroeid erf en boomgaard met gerenoveerd boerenhuis van zes traveeën onder zadeldak, opklimmend tot begin 18de eeuw en grote bakstenen schuur onder zadeldak van 1890.


ID: 33339 | Bouwkundig element

Hoeve

H. Sakramentstraat 1 (Aalter)
Achterin gelegen hoevetje op begraasd erf met boomgaard en aan de straat, ijzeren hek tussen twee linden.


ID: 34907 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Heirstraat 79 (Aalter)
Eveneens in een bochtige zijstraat gelegen hoeve uit eind 18de eeuw in boomgaard met waterplas.


ID: 33349 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Hoekestraat 136 (Aalter)
Hoeve op omhaagd, begraasd erf met boomgaard en ijzeren toegangshek aan vierkante gewitte pijlers met dekplaat en rechts nis met heiligenbeeldje. Gerenoveerd boerenhuis van zes traveeën onder zadeldakmet oude kern uit de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 34617 | Bouwkundig element

Hoeve

Houtem 18 (Aalter)
Nog grotendeels omgrachte hoeve, minstens opklimmend tot de 18de eeuw, gelegen ten noorden van het "Goed te Weibroek" en ten oosten van de "Jacquemijnsstede", beide eveneens omgracht. Boomgaard afgesloten door middel van ijzeren hek tussen overhoeks geplaatste beschilderde bakstenen pijlers, rechts met getralied niskapelletje.


ID: 34629 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kestelstraat 121 (Aalter)
Hoevetje met losse bestanddelen met boomgaard. Ten noordoosten, boerenhuis onder zadeldak (rode en zwarte pannen, nok parallel aan de straat) met bakstenen lijstgevel voorzien van rechthoekige vensters, vermoedelijk uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 34626 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kestelstraat 16 (Aalter)
Hoeve met losstaande bestanddelen gelegen in boomgaard. Boerenhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen), uit begin 19de eeuw (?).


ID: 33402 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Konijntje 6 (Aalter)
Achterin gelegen laag hoevetje in omhaagde boomgaard. Langgestrekt gebouw van acht traveeën onder zadeldak, uit de 19de eeuw.


ID: 33358 | Bouwkundig element

Hoeve met aanhorigheden

Langedonkstraat 8 (Aalter)
Hoeve met losstaande bestanddelen op begraasd, omhaagd erf met boomgaard en ijzeren toegangshek aan betonnen pijlertjes.


ID: 34819 | Bouwkundig element

't Hoeveke

Leistraat 46 (Aalter)
Voormalige hoeve gelegen in boomgaard. Witgeschilderde gevel op gepikte plint van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) tussen zijaandaken met muurvlechtingen (vernieuwd).