100 resultaten


ID: 34605 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Eendekooi 18 (Aalter)
Omhaagde hoeve met losstaande bestanddelen gelegen in de straatbocht aan de bosrand; het hek wordt geflankeerd door linden, aan rechter boom, houten kapelletje.


ID: 211257 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Westvoordestraat 33 (Aalter)
Omhaagde hoeve met losse bestanddelen, woonhuis volgens kadasterarchief gebouwd in 1905, in 1941 bijgebouwde dienstgebouwtjes. In de zuidelijke hoek van het met gras begroeid voorerf, boom met Mariakapelletje.


ID: 81715 | Bouwkundig element

Boomkapelletje

Bergstraat 2 (Anzegem)
Boom met houten beglaasd kapelletje met opschrift "AVE MARIA".


ID: 133090 | Landschappelijk element

Gekandelaarde linde

Reinstraat 2 (Anzegem)
Tegenover de erftoegang, die in oorsprong begeleid werd door twee welkomstbomen, staat een gekandelaarde linde met boomkapel. De boom staat in een weiland en wordt er door het vee opgezocht om zich te beschermen tegen de zon.


ID: 81635 | Bouwkundig element

Goed te Corbie

Varentstraat 27 (Anzegem)
Historische hoeve, gelegen nabij de dorpskern, ten zuidoosten van de kerk. De hoeve vormde het centrum van de gelijknamige heerlijkheid en was in het bezit van de abdij van Corbie, heren van Kaster. De oudste vermeldingen gaan terug tot 1200.


ID: 207476 | Bouwkundig element

Boomkapel

Brabantstraat zonder nummer (Ardooie)
Driehoekige geschilderde houten boomkapel, bevestigd aan lindeboom op de noordwestelijke hoek van het kruispunt van de Brabantstraat met de Scharestraat.


ID: 207533 | Bouwkundig element

Hoeve

Hoogbeverenstraat 26 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit een begin 19de-eeuws boerenhuis en 20ste-eeuwse schuur, op oudere site. Aan de erftoegang een boomkapelletje.


ID: 79381 | Bouwkundig element

Hoeve

Bayaerdstraat 28 (Berlare)
Voormalige hoeve ingeplant op groot rechthoekig perceel met boomgaard, ten oosten grenzend aan de Langewulgestraat en de Mosseveldstraat. Omhaagd terrein aan de straat afgesloten door ijzeren hekwerk aan bakstenen pijlers met bolornament.


ID: 84061 | Bouwkundig element

Boomkapel Onze-Lieve-Vrouw van Kouter

Meerstraat zonder nummer (Berlare)
Boomkapelletje aan solitaire zomereik in straatbocht tussen Meerstraat nummer 23 en Brielstraat nummer 39, teruggaand op in oorsprong oud boomkapelletje toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van de Kouter.


ID: 17281 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Perstraat 52 (Beveren)
Boerenwoning met ruim, met gras begroeid voorerf met aan de ingang typisch knoestige lindeboom met houten Mariakapelletje. Deur van boerenwoning met neoclassicistische omlijsting van arduin met 1869 gedateerde fries.