12 resultaten


ID: 89093 | Bouwkundig element

Kasteel Bloemendale

Stationsstraat 70 (Beernem)
Kasteel gebouwd in 1878 naar ontwerp van architect Louis Delacenserie, geïnspireerd op de Brugse baksteengotiek en de traditionele bak- en zandsteenstijl.


ID: 78638 | Bouwkundig element

Domein Kasteel van Uitbergen

Moleneindestraat 31 (Berlare)
Het kasteeldomein van Uitbergen is een voorbeeld van een minstens tot de 16de eeuw opklimmende omwalde hoeve, die in de loop van de 18de eeuw evolueerde naar een zelfbedruipende omwalde buitenplaats met aangelegd park als eigendom van adellijke families.


ID: 101846 | Bouwkundig geheel

Domein Oude Gracht

Hoogboomsteenweg (Brasschaat), Hoogboomsteenweg , Oude Gracht (Kapellen)
Bebost domein, bij het afgebroken kasteel uit het vierde kwart van de 19de eeuw, met talrijke vijvers, dreven en weiland.


ID: 18232 | Bouwkundig element

Boothuis

Einde Were 23 (Gent)
Achterin gelegen voormalig boothuis van de Gentse roeivereniging "Sport Nautique", gebouwd naar ontwerp van de aannemers Muyncke frères en daterend van 1907.


ID: 58417 | Bouwkundig element

Villa The Haddock

Lommergang 2 (Knokke-Heist)
"Haddock", villa gebouwd in 1967-1968 als minimale vakantiewoning naar ontwerp van de Gentse interieurarchitect Jacques Kint (° 1923) in samenwerking met architect Leo De Vos (Brussel), opgetrokken door de bouwonderneming "Bouwbeton" (Meulebeke).


ID: 33589 | Bouwkundig element

Kasteeldomein Schouwbroek

Schouwbroekstraat 6-8 (Lievegem)
Het Kasteel van Schouwbroek, omringd door wallen en dreven, ligt in een park met onder meer een amfitheater, heraangelegd in landschapsstijl; kasteel heropgebouwd in 1894 naar ontwerp van architect Achilles Marchand. Ten oosten naast vijver, ijskelder en erboven paviljoen. Ten westen aan vijver, brug over imitatiegrot en boothuis in beton; verder onder meer ommuurde moestuin met serre.


ID: 1379 | Bouwkundig element

Parkdomein kasteel Beaulieu

Battelsesteenweg 384 (Mechelen)
Uitgestrekt parkdomein met vijver bij voormalig kasteel Beaulieu dat in mei 1992 uitbrandde. Bewaard botenhuis in imitatie-boomstronken.


ID: 87905 | Bouwkundig element

Kasteel Erkegem

Hertsbergsestraat 2-4 (Oostkamp)
Kasteel "Erkegem", eertijds zogenaamd kasteel "De Herten", gelegen in een uitgestrekt park met vijver, en bijhorend koetsgebouw, paardenstallen en jachtopzienershuis. Kasteel in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd in 1907 naar de ontwerpplannen van architect Stephan Mortier.


ID: 87924 | Bouwkundig element

Kasteel De Cellen

Kapellestraat 113 (Oostkamp)
Kasteel "De Cellen" (ook "Celles" cf. De Flou), gebouwd op de locatie van een 18de-eeuws buitengoed; een classicistische woning van circa 1800 wordt dan in 1873 herbouwd tot het huidige, neorenaissance kasteel. Het domein bestaat op heden uit een kasteel in een omgevend park met vijver, een voormalige hoeve, koetsgebouw, kapel en ser


ID: 31314 | Bouwkundig element

Kasteeldomein 't Couthof

Couthoflaan 31, 50 (Poperinge)
Het kasteel ’t Couthof, gebouwd als zomerverblijf in 1763, wordt omgeven door een 19de-eeuws landschapspark, getypeerd door de landschappelijke vijver, graslanden, visuele assen en her en der verspreide tuinornamentiek en -meubilair en gebouwen.