101 resultaten


ID: 34572 | Bouwkundig element

Boswachterswoning

Biesemveldstraat 81A (Aalter)
Naar verluidt eertijds boswachtershuisje gebouwd in 1822; volgens oude kaarten ongeveer op de plaats langs de heerweg naar Brugge op het Biesemveld waar zich vroeger de pilorijn van de heerlijkheid van Woeste bevond.


ID: 34606 | Bouwkundig element

Boswachtershuisje

Eendekooi 14 (Aalter)
19de-eeuws boswachtershuisje mooi gelegen middenin de bossen op de grens met Ruiselede. Rechter travee later bijgebouwd als jachthuisje.


ID: 34696 | Bouwkundig element

Boswachtershuis

Schoonberg 9 (Aalter)
Voormalig boswachtershuis opgericht door de toenmalige eigenaar Arnold 't Kint de Roodenbeke in 1856 (zie gevelsteen). Opvallende landelijke woning gelegen aan de range toegangsdreef naar de Schoonberg hoeve, eertijds van dezelfde eigenaar.


ID: 211264 | Bouwkundig element

Boswachterswoning

Urselseweg 144 (Aalter)
Aan de straat gelegen huis achterin kleine voortuin van één bouwlaag hoog onder pannen zadeldak, volgens het kadasterarchief van 1926.


ID: 81694 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Sint-Arnolduspark

Tiegemberg zonder nummer (Anzegem)
Bedevaartsoord en recreatief park gelegen ten noordwesten van de dorpskern. Het park wordt op het eind van de 19de eeuw in opdracht van Vital Moreels aangelegd.


ID: 75413 | Bouwkundig element

De Nonnenhoeve

De Lusthoven 94 (Arendonk)
Bos- en jachtwachtershuis, gelegen aan de Nonnenheide waar de zusters van het Arendonkse klooster 's zomers kwamen verpozen.


ID: 10025 | Bouwkundig element

Kasteel Gestelhof

Gestelhof 9 (Berlaar)
Rechthoekig omgracht waterkasteel in traditionele, neo-Vlaamserenaissance- en neobarokstijl, uit de tweede helft van de 16de eeuw, het vierde kwart van de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw; halfrond neerhof aan westzijde.


ID: 78635 | Bouwkundig element

Boswachtershuis met aanhorigheden

Moleneindestraat 26 (Berlare)
Voormalig boswachtershuis, voorheen horende bij het Kasteel van Uitbergen. Achterin gelegen, haaks op de straat ingeplante woning in neostijl, naar verluidt gebouwd circa 1930 ter vervanging van een oud boerenhuis. Ruime omhaagde tuin met hulsthaag langs de oprit.


ID: 31745 | Bouwkundig element

Boswachterswoning

Oude Kassei 46 (Borgloon)
De neotraditionele boswachterswoning, gelegen aan het kruispunt van de Moerenstraat met de Bommershovenstraat en de Oude Kassei, werd in het eerste kwart van de 20ste eeuw opgetrokken in opdracht van de familie Naveau de Marteau, eigenaars van het kasteel van Bommershoven.


ID: 1911 | Bouwkundig element

Boswachterswoning

Kloosterstraat 192-194 (Bornem)
Boswachterswoning, afhankelijk van het kasteel de Marnix de Sint-Aldegonde en gelegen aan de ingang van de Rode dreef; opgericht juist na de Eerste Wereldoorlog.