Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

74 resultaten


ID: 24306 | Bouwkundig element

Hoeve

Begijnestraat 18 (Ledegem)
Kleine hoeve met losse, lage bakstenen bestanddelen onder zadeldaken rondom een begrint erf. Erftoegang ten westen via veldweg.


ID: 24327 | Bouwkundig element

Historische hoeve Goed Ten Grooten Ackeren

Kortwagenstraat 73 (Ledegem)
Hoeve met semigesloten uitzicht. Losse, voornamelijk lage bakstenen bestanddelen onder gebogen zadeldaken, U-vormig gegroepeerd rondom een deels gekasseid erf, voornamelijk uitzicht uit de tweede helft van de 18de eeuw en de 19de eeuw.


ID: 24347 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Provinciebaan 119 (Ledegem)
Hoeve met losse, lage bakstenen bestanddelen met uitzicht uit de tweede helft van de 19de eeuw; onverhard, driehoekig erf, ten oosten recht afgesneden door de Provinciebaan. Opstelling van boerenhuis, schuur- en stalvleugel, zie Atlas der Buurtwegen (1844). Erfoprit ten oosten.


ID: 24362 | Bouwkundig element

Historische hoeve Groot Fonchier

Rollegemstraat 202 (Ledegem)
Losse bakstenen bestanddelen onder meestal licht gebogen pannen zadeldaken met windborden, rondom een gedeeltelijk gekasseid erf, centraal grasperk met notelaar en kerselaar. Uitzicht uit de eerste helft van de 19de eeuw met uitzondering van het boerenhuis. Erftoegang ten westen.


ID: 33753 | Bouwkundig element

Kasteelhoeve

Stoktevijver 45 (Lievegem)
Eertijds kasteelhoeve, deel uitmakend van het omwalde complex van gebouwen. Thans afzonderlijke hoeve met gedempte walgrachten en voorzien van recentere bedrijfsgebouwen.


ID: 70189 | Bouwkundig element

Tempeliershoeve

Burgweg 18 (Lo-Reninge)
Historische hoeve, waarvan de site nog steeds gekenmerkt wordt door een structuur met nog grotendeels omwald opperhof ten oosten en een niet omwald neerhof ten westen ervan. De toegang tot het opperhof wordt voorzien door een dubbele boogbrug met een korfbogige poortdoorgang met links houten kapelletje met Mariabeeldje. Het opperhof wordt gemarkeerd door het boerenhuis uit de eerste helft van de 19de eeuw met haaks een laag stalletje onder zadeldak. Achter het boerenhuis eenledig bakhuis van circa 1891. Ten westen, verhard neerhof met L-vormige stal- en schuurvleugel.


ID: 34044 | Bouwkundig element

Rustoord Sint-Pieter

Dorp-Oost 46 (Lochristi)
Rustoord Sint-Pieter, godshuis bediend door de zusters van de Heilige Vincentius à Paulo van Wachtebeke.


ID: 54904 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve 't Geuzegat

Zwarteweg 22 (Middelkerke)
De hoeve werd volledig vernield tijdens de Eerste wereldoorlog. Kwaliteitsvol heropgebouwd naar ontwerp van architecten A. Neyrinck & J. Heyneman van 1922 teruggaand op de regionale hoevebouw met accentuering van de streekeigen bouwelementen. De hoevegebouwen werden daarbij U-vormig ingeplant rond een vierkant erf, met in het zuiden de boerenwoning, in het noorden de schuur met wagenhuis en in het westen de koestalvleugel.


ID: 24099 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bloemhoekstraat 9 (Moorslede)
Aan een bocht van de straat gelegen hoeve. Losse, lage bakstenen bestanddelen met uitzicht uit het vierde kwart van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw, onder zadeldaken (mechanische pannen), U-vormig opgesteld rondom een deels verhard erf met knotes.


ID: 27772 | Bouwkundig element

Hoeve 't Groot Hof

De La Kethulleplein 3 (Oudenaarde)
Als vierkanthoeve reeds weergegeven op de Ferrariskaart. Hoeve circa 1850 vergroot of nagenoeg geheel herbouwd. Deels gekasseid rechthoekig erf met zijdelings aan de straat palend hoog boerenhuis van acht traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak. Vrijwel ongewijzigde bedrijfsgebouwen, eveneens van anderhalve bouwlaag en onderkelderd bakstenen koetshuis en wagenhuis.