685 resultaten


ID: 410 | Bouwkundig element

Brouwerij Callebaut

Hoogstraat 110 (Aalst)
Herenhuis met links korfboogvormige zandstenen inrijpoort, van de straat afgesloten door middel van een beboomde voortuin en ijzeren hek (voorheen met datering 1823) tussen bakstenen hekpijlers. Bakstenen dienstgebouwen gegroepeerd rondom een rechthoekige gekasseide binnenplaats.


ID: 457 | Bouwkundig element

Herenhuis en brouwerij De Meyer

Moorsel-Dorp 3 (Aalst)
Achter statig herenhuis van twee bouwlagen, vier traveeën onder zadeldak, met in eerste travee links zware poort, waarboven natuurstenen gevelplaat met opschrift "Brouwerij", bevindt zich de voormalige Brouwerij De Meyer, opgericht in 1884, en buiten werking sedert 1932.


ID: 442 | Bouwkundig element

Brouwerij Goossens

Putstraat zonder nummer (Aalst)
Vervallen bakstenen gebouwen van de voormalige Brouwerij Goossens. Van de straat afgesloten door een lange bakstenen muur.


ID: 269 | Bouwkundig element

Brouwerij

Stationsstraat 10 (Aalst)
In achterbouw bevond zich vroeger waarschijnlijk een brouwerij, waarvan thans nog enkele muurresten overblijven.


ID: 365 | Bouwkundig element

Brouwerij Pieters

Steenweg naar Oudegem 158 (Aalst)
Vijf traveeën breed huis met twee bouwlagen onder zadeldak, uit het derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 34557 | Bouwkundig element

Brouwerij

Bellemstraat 44 (Aalter)
Voormalige brouwerij van Jules De Vliegher, in gebruik tot de Eerste Wereldoorlog. Herenhuis aan de straatkant van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (pannen), daterend uit de 19de eeuw.


ID: 34743 | Bouwkundig element

Brouwerij

Hoefijzer 64 (Aalter)
Voormalige brouwerij, thans bierdepot. Rijhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), daterend van 1904.


ID: 33400 | Bouwkundig element

Brouwerij

Kapelstraat 1 (Aalter)
Voormalige brouwerij, heden woonhuis en garages. Rechts bakstenen gebouw van twee traveeën en twee bouwlagen onder afgeknot tentdak, uit begin 20ste eeuw.


ID: 34955 | Bouwkundig element

Burgerhuis en gebouwen brouwerij Maenhout

Lomolenstraat 25 (Aalter)
Burgerhuis en bijhorende voormalige brouwerij Maenhout, later zogenaamd "St.-Arnold", opgericht in 1886-90 door Emiel Maenhout. Stopgezet in 1948.


ID: 35016 | Bouwkundig element

Brouwerswoning en brouwerij

Poekedorpstraat 26 (Aalter)
Woonhuis met voormalige brouwerij; opklimmend tot circa 1800. Toentertijd met bijhorende azijnmakerij, mouterij en hoevebedrijf. Van 1870 af in handen van de familie Pulinx. Stopgezet in de Eerste Wereldoorlog. In 1947 werd een betonnen torengebouwtje voor een stokerij gebouwd die echter nooit in bedrijf geweest is.