687 resultaten


ID: 76791 | Bouwkundig element

Brouwerij Den Hert

Ganzenbos 2, Lierput 1 (Asse)
Beeldbepalend bedrijfscomplex met brouwzaal en bijhorende brouwerswoning uit de jaren 1940; enkele brouwerij- en hoevegebouwen, waarvan de oudste gedeelten opklimmen tot de tweede helft van de 19de eeuw, doch grotendeels dateren uit de eerste helft van de 20ste eeuw.


ID: 76673 | Bouwkundig element

Hof ten Eenhoorn

Keierberg 78-80 (Asse)
U-vormig hoevecomplex met bijhorende brouwerij, waarbij het huidige gebouwenbestand, in kern voor een deel mogelijk nog achttiende-eeuws, zijn actueel uitzicht voornamelijk kreeg in de negentiende en twintigste eeuw.


ID: 76819 | Bouwkundig element

Brouwerij en brouwerswoning

Schermershoek 12 (Asse)
Voormalige brouwerswoning met links de voormalige brouwerij, uit het begin van de twintigste eeuw, kadastraal ingetekend in 1903.


ID: 76785 | Bouwkundig element

Brouwerij Van den Moortel

Schutstraat 11-15 (Asse)
Voormalige brouwerij Van den Moortel, op het einde van de jaren 1990 verbouwd tot lofts naar ontwerp van architect E. Coffe ; de oorspronkelijke inrichting is volledig verdwenen.


ID: 76313 | Bouwkundig element

Kasteel Roegiers

Abdijstraat 40-42 (Assenede)
Kasteel Roegiers, gelegen in een omgracht park afgesloten met een ijzeren toegangshek aan bakstenen pijlers met vaasbekroning. Tuin aangelegd in Engelse landschapsstijl met vijver en ijzeren brugje, opvallende rij platanen aan de walgracht.Gelegen ten westen op de oude omgrachte abdijsite.


ID: 76239 | Bouwkundig element

Brouwerijsite

Beekstraat 18 (Assenede)
Oorspronkelijk één voormalige brouwerijsite met brouwershuis, paardenstallen, duiventorentje en brouwerijgebouwen in een beboomde tuin, thans van de straat afgesloten door een indrukwekkend ijzeren hekwerk tussen betonnen pijlers in imitatieboomstammenBij de optekening op het kadaster in 1830 reeds gekend als brouwerij Van Brussel.


ID: 76238 | Bouwkundig element

Brouwerijsite De Cleene

Beekstraat 8 (Assenede)
Voormalig brouwershuis en brouwerijgebouw van de brouwerij De Cleene, volgens bouwvergunning opgericht in 1910. Achterin gelegen burgerhuis met voortuin en fraai gesmeed ijzeren hek, ontworpen door Henri De Cleene, smid en oprichter van de brouwerij.


ID: 79172 | Bouwkundig element

Schouw van de Sint-Antoniusbrouwerij

Leopoldstraat zonder nummer (Avelgem)
Leopoldstraat ter hoogte van nr. 17. Vierkante bakstenen schouw van de voormalige Sint-Antoniusbrouwerij uitgebaat door de familie Vansteenbrugge. Tevens nutsgebouwtje onder pannen zadeldak. <italic>De groote fabrieke... ideeën voor herbestemming van industrieel erfgoed in Avelgem, historische nota</italic>, Geschied- en Oudheidkundige Kring Avelgem, Avelgem, s.d., p. 27-28.


ID: 51933 | Bouwkundig element

Brouwerij

Bevrijdingsstraat 2 (Balen)
Brouwerij van Gust Van Dingenen, heden ingericht als woning, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 88962 | Bouwkundig element

Herberg Tivoli en brouwerij De Pijl

Bloemendalestraat 66 (Beernem)
Voormalige herberg "TIVOLI" zie gevelcartouche en bijhorende brouwerij "De pijl" op ommuurd perceel. Huidig volume dateert volgens de jaarsteen van "1881".