Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

20 resultaten


ID: 1356 | Bouwkundig element

Clubhuis van de Koninklijke Canoclub Mechelen

Auwegemvaart 56 (Mechelen)
Circa 1930 naar ontwerp van J. Chabot. Begane grond met originele vierpanelendeur; bovenvenster geflankeerd door vlaggenstokken.


ID: 55006 | Bouwkundig element

Tennisplein en clubhuis

Leopoldlaan 147 (Middelkerke)
Tennisplein tussen Leopoldlaan en Koninginnelaan, aangelegd in 1925, met zeven courts en aangepast clubhuis in vereenvoudigde Anglo-Normandische bouwtrant.


ID: 56838 | Bouwkundig element

Clubhuis Royal Yacht Club d'Ostende

Dokter Eduard Moreauxlaan 2 (Oostende)
"R.Y.C.O" of "Royal Yacht Club d'Ostende" teruggaand op de in 1846 opgerichte "Cercle des Régates d'Ostende" in het kader van de Engelse zeilwedstrijden van de vorige eeuw, met de steun van de Duitse kroonprins, van Leopold I en daarna met de daadwerkelijke hulp van Leopold II.


ID: 77743 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Maria-Hendrikapark

Maria-Hendrikapark (Oostende)
Het Maria-Hendrikapark werd tussen 1888 en 1892 aangelegd naar ontwerp van E. Keilig op initiatief van koning Leopold II. Latere aanpassingen gebeurden onder leiding van ontwerper E. Lainé. Het park is aangelegd in een gemengde parkstijl met een algemene landschappelijke structuur waarbij de waterpartijen, het wegennet, de open grasperken en gesloten boompartijen kenmerkend zijn.


ID: 56817 | Bouwkundig element

Clubhuis North Sea Yacht Club

Montgomerykaai 1 (Oostende)
Clubhuis palend aan de monding van de jachthaven aan de Montgomerykaai. Gebouwd in 1952-1956 naar ontwerp van architect Jules Maes (Oostende) en ingenieurarchitect Willy Marchal, dit ter vervanging van het gelijknamige houten clubhuis uit het tweede kwart van de 20ste eeuw op dezelfde plaats. Betonconstructie van één à twee bouwlagen onder plat dak, aanleunend bij de internationale stijl.


ID: 56815 | Bouwkundig element

Montgomerydok

Visserskaai (Oostende)
Montgomerydok, gegraven in 1866-1869 als tij- en strandingsdok voor de visserij, op de plaats van de in 1865 geslechte oost-vestingen rond de binnenstad.


ID: 31044 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Talbot House met tuin

Gasthuisstraat 43 (Poperinge)
Herenhuis met second-empire-inslag, uit het derde kwart van de 19de eeuw. Vanaf eind 1915 fungeerde het huis als soldatenclub opgericht door de Britse aalmoezeniers Neville Talbot en P.B. Clayton, en genoemd naar de jong gesneuvelde broer van de eerstgenoemde. Na de Eerste Wereldoorlog groeide deze uit tot de internationale Toc H-beweging, met als sleutelwaarden pluralisme, verdraagzaamheid en wederzijds respect. Beboomde tuin.


ID: 38746 | Bouwkundig element

Royal Latem Golf Club

Latemstraat 120, 120A (Sint-Martens-Latem)
Duinengebied ten westen van de beboste Buizenberg gekocht in 1892 door de industrieel A. Feyerick en ingericht als golf voor de vriendenkring van golfspelers van Sint-Amandsberg. Clubhuis gebouwd op een duin circa 1909 door aannemer J. Maebe in Engelse cottagestijl met typisch geknikt schilddak en imitatievakwerk onder de overstekende kroonlijst.


ID: 12123 | Bouwkundig element

Verenigingslokaal

Koning Albertstraat 17-19 (Turnhout)
Aansluitende gebouwen met voorgevel van drie traveeën, twee bouwlagen en plat dak, in eclectische stijl uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 89976 | Bouwkundig element

Clubhuis Cercle Sportif Saint-Michel

Steenweg op Brussel 395 (Wemmel)
Het langgerekte volume van het clubhuis, naar ontwerp van Adrien Blomme, is geconcipieerd als een voor anker liggend schip, oorspronkelijk toegang door hekwerk met korte paardenkastanjedreef, ingetekend op het kadaster in 1934.