Uw zoekopdracht geeft 10696 resultaten. Het maximum aantal zoekresultaten werd beperkt tot 10000. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen.

10696 resultaten


ID: 200757 | Bouwkundig element

Herenhuis met paardenstallen

Keizersplein 65 (Aalst)
Herenhuis met bepleisterde lijstgevel van zeven traveeën, waarvan twee om de hoek, en drie bouwlagen waarvan het gelijkvloers met rondboogpoort en -vensters met buitenluiken als sokkel dienst doet. Inrijpoort met oorspronkelijk een doorgang naar de paardenstallen en tuin.


ID: 437 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kempinnestraat 10 (Aalst)
Hoeve met losse bestanddelen en overluifelde inrijpoort, omringd door bomen en struiken. Eénlaagse boerenwoning van vijf traveeën onder zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Stalletje tegenover woonhuis en haakse schuur naast de inrijpoort.


ID: 435 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Klaarhaagstraat 15 (Aalst)
Hoeve, daterend uit eind 19de eeuw, met recente aanpassingen. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken. Dwarsschuur met rechthoekige veldpoorten. Toegang via een lage overluifelde poort tussen bakstenen pijlers, met links bakstenen muurtje.


ID: 436 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Kokerijstraat 16 (Aalst)
Semigesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken gegroepeerd rondom een rechthoekig gekasseid erf. Woonhuis van één bouwlaag, vijf oude en drie vernieuwde staltraveeën, daterend uit het vierde kwart van de 18de eeuw en het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 484 | Bouwkundig element

Gesloten hoevetje

Leirekenstraat 26 (Aalst)
Op de hoek gelegen en door bomen beschaduwd gesloten hoevetje van gewitte bakstenen gebouwen (19de eeuw) onder zadeldaken, geschikt omheen een rechthoekige binnenplaats.


ID: 154 | Bouwkundig element

Hoeve van 1854

Lindenstraat 99, 99A (Aalst)
Semigesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken, gegroepeerd rondom een gedeeltelijk geplaveid erf, jaartal 1854 op balk boven inrijpoort, ondergebracht in een dienstgebouw. Eénlaags woonhuis van zeven traveeën uit het vierde kwart van de 18de eeuw tot het eerste kwart van de 19de eeuw. Oude stal naast inrijpoort aan straatzijde, recente langsschuur en bakoven.


ID: 429 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Maaldershofstraat 15 (Aalst)
Gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken, daterend uit eind 19de eeuw tot het eerste kwart van de 20ste eeuw en gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats; toegang via een ijzeren hek op de hoek ten westen.


ID: 440 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Nieveldriesweg 26 (Aalst)
Semigesloten hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats met grote mestvaalt in bakstenen ommuring.


ID: 322 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Opwijkstraat 2 (Aalst)
Heden éénlaags hoekhuis van het langgestrekte type met vijf traveeën en tot woning verbouwde stallingen van vier traveeën (twee blinde traveeën) in het verlengde.


ID: 165 | Bouwkundig element

Domein Kasteel van Overhamme

Overhammedreef 28-32 (Aalst)
Resterende dienstgebouwen van een voorheen omgracht kasteel, gesloopt in 1946. Het kasteel werd uitgebreid en gewijzigd in de tweede helft van de 18de eeuw; de aanhorigheden, nu fungerend als woning en als dusdanig aangepast, dateren uit die tijd.