Uw zoekopdracht geeft 10696 resultaten. Het maximum aantal zoekresultaten werd beperkt tot 10000. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen.

10696 resultaten


ID: 34800 | Bouwkundig element

Duiventoren

Bellemdorpweg 68 (Aalter)
Duiventoren ingeplant aan de straat, op het erf van een totaal vernieuwde hoeve. Met deels bewaarde omgrachting. Reeds gekend als "omwalde" hoeve in de 16de eeuw.


ID: 34801 | Bouwkundig element

Herberg In de Wachtzaal

Bellemstation 1 (Aalter)
Voorheen herberg "In de Wachtzaal"; gelegen aan de spoorweg, tegenover het in 1975 gesloopte stationsgebouw; daterend uit het derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 34568 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bellemstraat 170 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen op met gras begroeid en omhaagd erf afgesloten met roodgeschilderd ijzeren hek tussen betonnen pijlertjes. Boerenwoning van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, daterend van circa 1800. Verder nog stallen met erachter open schuur, wagenhuis en schuur onder doorlopend zadeldak, bakhuis en aardappelkelder.


ID: 34567 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bellemstraat zonder nummer (Aalter)
Omgracht neerhof bij het Stalinsgoed. Hoeve met losse bestanddelen tegenover elkaar geplaatst. Boerenwoning onder mank zadeldak. Ten zuiden, schuur en stallen met ervoor mestvaalt onder sterk overkragend zadeldak.


ID: 211258 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Berkenstraat 1 (Aalter)
Voormalig café In de Vrede; volgens het kadasterarchief gebouwd in 1899-1900. Dorpshuis met haaks aangebouwd stalvolume. Aan de straat gelegen huis van drie traveeën onder zadeldak bedekt met rode pannen.


ID: 33382 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Berkenstraat 3 (Aalter)
Gerenoveerde 19de-eeuwse hoeve met losstaande bestanddelen op met gras begroeid en omhaagd erf. Ten noorden, woonhuis van acht traveeën onder zadeldak; binnenin jaartal 1873 op balk.


ID: 33384 | Bouwkundig element

Hoeve Hof van Wessegem

Blauwgoedstraat 1 (Aalter)
Achterin gelegen hoeve met losstaande bestanddelen met sporen van vroegere omgrachting, met woonhuis met zeer oude kern, nieuwe stallen, 19de-eeuwse schuur en 19de-eeuwse stal rond het verhard erf.


ID: 34576 | Bouwkundig element

Buitenverblijf Blekkersbos

Blekkervijverstraat 64 (Aalter)
Buitenverblijf in 1904 gebouwd door F. van Besien op een groot deel van het vroegere domein van Blekkervijver. Tijdens de Eerste Wereldoorlog door brand vernield en naar verluidt in 1921 heropgebouwd in dezelfde stijl. Eenvoudig landhuis van twee bouwlagen op arduinen onderbouw onder schilddak. In de tuin merkwaardige duiventil uit de jaren 1930 in beton op pijlers.


ID: 34573 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Blekkervijverstraat 9 (Aalter)
Boerenhuis met gecementeerde gevel van één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat); vermoedelijk uit de eerste helft van de 19de eeuw. Kleine bolkozijnen met luiken en rechthoekige deur. Regenwater van goot wordt afgevoerd naar betonnen regenwaterput.


ID: 34879 | Bouwkundig element

Hoeve Goed te Reibroek

Bollestraat 94 (Aalter)
Thans hoeve met losse bestanddelen gelegen aan een lange oprit. In de 18de eeuw gelegen in omwalling (resten ten oosten van het huis ?).