Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

10477 resultaten


ID: 33389 | Bouwkundig element

Wulfsberghoeve

Den Hulle (Aalter)
Omhaagde hoeve met losstaande bestanddelen met woonhuis ten oosten en schuur en stallen ten zuiden op verhard erf. Woonhuis van acht traveeën onder zadeldak, in kern opklimmend tot de 18de eeuw.


ID: 33388 | Bouwkundig element

Hoeve

Den Hulle 1 (Aalter)
Achterin gelegen omhaagde hoeve met woonhuis ten noorden, schuur ten zuiden en bakhuis ten oosten op het met gras begroeide erf. Woonhuis van acht traveeën onder zadeldak, rechts met sporen van vlechtingen, uit begin 19de eeuw.


ID: 33393 | Bouwkundig element

Hoeve

Driesstraat 55 (Aalter)
Ver achterin gelegen omhaagde hoeve met woonhuis ten noorden en grote schuur, heden stallen ten westen op begraasd erf en afgesloten voortuintje met voetgangershek voor het huis. Woonhuis van drie + twee traveeën onder verspringend zadeldak met 18de-eeuwse kern.


ID: 33390 | Bouwkundig element

Drongengoed

Drongengoedweg 9 (Aalter)
De Drongengoedhoeve, de voormalige abdijhoeve van de norbertijnen van Drongen, is een goed bewaarde getuige van bosontginning uit het midden van de 18de eeuw, waarvan de eerste ontginning startte in het midden van de 13de eeuw.


ID: 34604 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Eendekooi 10 (Aalter)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen. Ten westen, ruime boerenwoning uit de 19de eeuw van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Stallen met gewitte gevel op gepikte plint, vermoedelijk het oorspronkelijke boerenhuis met bewaarde deuromlijsting uit het vierde kwart van de 18de eeuw. Overwelfde aardappelkelder en dwarsschuur en stallen onder zadeldak.


ID: 34752 | Bouwkundig element

Hoeve

Eendekooi 4 (Aalter)
Hoeve met verbouwd woonhuis, doch behouden 19de-eeuwse stallen in L-vorm gelegen in de noordwesthoek van het erf.


ID: 34603 | Bouwkundig element

Hoeve Goed te Buigezele

Eendekooi 5 (Aalter)
Hoeve gebouwd op het gebied van de heerlijkheid Buigezele meteen boerenwoning van vijf of zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak van 1763. Ten oosten, aan het huis aangebouwde stallen onder zadeldaken. Ten noorden, aan de straat, bakstenen stallen. Ten zuiden, met gras en struiken begroeide aardappelkelder met bakstenen deuromlijsting.


ID: 34608 | Bouwkundig element

Landhuis

Ganzeplas 21 (Aalter)
Nog grotendeels omgrachte terp met 19de-eeuws kasteel, later hoeve. Heden ingesloten door recentere villaverkaveling. Gebouwd begin 19de eeuw door Penneman. Toegang ten westen met ijzeren hek tussen bakstenen pijlers met siervazen. Ten oosten gelegen woning van zeven traveeën met een souterrain en één bouwlaag onder zadeldak.


ID: 34609 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Ganzeplas 4 (Aalter)
Als een deel van het verkochte Loveld door de eigenaar van der Stadt in cijnspacht gegeven in 1773 met verplichting voor de pachter tot het bouwen van een woonhuis, stokerij, schuren en stallen. Hoeve met losse bestanddelen, gelegen op de grens met Lotenhulle en in de nabijheid van de autostrade.


ID: 33394 | Bouwkundig element

Hoeve

Gottebeekstraat (Aalter)
Leegstaand en verwaarloosd hoevetje op begraasd erf met ijzeren toegangshek aan betonnen pijlertjes.