Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

428 resultaten


ID: 216214 | Bouwkundig element

Villa Amélie Feldheim en Secundaire afdeling ZAVO

Groenstraat 13 (Zaventem)
Eclectische villa van 1888, gelegen op de speelplaats van het Zavoscholencomplex met aaneengesloten klassenvleugels uit de jaren 1950 en 1960 ten noorden, ten westen een vleugel van 1981 en ten zuiden van 1978.


ID: 216239 | Bouwkundig element

Villa Coppin met portierswoning

Onderwijsstraat 3, Vilvoordelaan 2 (Zaventem)
Cottage-getinte villa met omringende tuin, ontworpen door de architecten Clément Verhas en Antoine Laenen, samen met de portierswoning kadastraal geregistreerd in 1920.


ID: 209879 | Bouwkundig element

Villa Stuivenberghe

Heidelbergstraat 2 (Zedelgem)
Op de hoek met de Autobaan. Vrijstaande bakstenen villa, opgetrokken als directeurswoning horend bij het aannemersbedrijf-schrijnwerkerij Verhaeghe.


ID: 209885 | Bouwkundig element

Directeurswoning

Heidelbergstraat 24 (Zedelgem)
Directeurswoning (circa 1905) horend bij een houtzagerij, opgetrokken door Camiel Barbier. Statig dubbelhuis van vijf traveeën onder mansardedak (leien). Symmetrisch uitgewerkte voorgevel in oranje baksteen gecombineerd met gele en rode baksteen voor de segmentboogvormige ontlastingsbogen, hoekkettingen, doorlopende banden en geometrisch siermetselwerk. Rechthoekige muuropeningen onder blauwhardstenen lateien waarboven de boogvelden zijn versierd met groen- en geelgeglazuurde tegels in dambordpatroon. Geblokte ontlastingsbogen met diamantkop als sluitsteen. Verhoogde begane grond boven een kelderverdieping met segmentboogvormige keldermonden. Deur met blauwhardstenen buitentrap. Mansardedak met centraal, neoclassicistisch dakvenster onder halfrond fronton en met flankerende voluten, links en rechts ronde dakkapellen met bekronende bol. Zij- en achtergevels met gedeeltelijke beraping, rechterzijgevel opengewerkt met rechthoekige vensters en rond venster met stervormige roedeverdeling.


ID: 209380 | Bouwkundig element

Wasserij-Flandria met directeurswoning

Ruddervoordsestraat 6-8 (Zedelgem)
Wasserij Flandria, volgens kadastergegevens opgetrokken circa 1950 door Hector Baute, handelaar uit Zedelgem, die circa 1954 een nieuwe directeurswoning op nummer 8 betrekt. Wasserij opgevat als een lage, bruine baksteenbouw, functionele architectuur met achteraan een ronde fabrieksschouw, toegevoegd in 1963. Statige directeurswoning onder schild- en zadeldaken en met ruime tuin.


ID: 83893 | Bouwkundig element

Villa van sigarenfabrikant Geens

Dendermondebaan 41 (Zele)
Dieper gelegen en schuin ingeplante fabrikantenvilla, volgens bouwaanvraag ontworpen door architect Frans Van Severen in 1947. Opmerkelijke woning in cottagestijl van twee bouwlagen en twee traveeën onder snijdende steile zadeldaken met leipannen. Deels vrijstaand wagenhuis uit dezelfde bouwperiode en eveneens in cottagestijl.


ID: 206799 | Bouwkundig element

Villa in cottagestijl

Europalaan 248 (Zele)
Grote villa in cottage- of ook Normandische stijl ingeplant in een grote omringende tuin. Ruime directeurswoning gerealiseerd naar ontwerp van 1946 van architect R. Van den Berghe in opdracht van textielfabrikant R. Van der Eecken.


ID: 84202 | Bouwkundig element

Fabrikantenwoning bij schoenfabriek De Droom

Kouterstraat 19 (Zele)
Rijhuis in art-decostijl gebouwd als fabrikantenwoning voor Trifon De Beule naar ontwerp van architect Adolf Keppens van 1931. Vroegere directeurswoning opgetrokken in rode baksteen met decoratief metselwerk contrasterend met het witgeschilderde lijst- en pleisterwerk. Bijhorende achterliggende schoenfabriek.


ID: 84070 | Bouwkundig element

Bankkantoor met woning

Langemuntstraat 2-4 (Zele)
Straathoek markerend voormalig bankkantoor met bestuurderswoning in art-decostijl, gelegen tegenover de likeurstokerij Rubbens en in opdracht van de uitbaters Jean en Benoit Rubbens in 1925 door architect Adolf Keppens ontworpen.


ID: 84085 | Bouwkundig element

Villa Prosper Haegens

Lokerenbaan 39 (Zele)
Schuin georiënteerde villa ingeplant op een ruim perceel. Opmerkelijke realisatie als fabrikantenwoning in art-nouveaustijl naar ontwerp van architect F. Mommens van 1902. Villatuin afgesloten door een verlengde afsluiting met hekwerk in art-nouveaustijl.