294 resultaten


ID: 7094 | Bouwkundig element

Dokterswoning in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Lamorinièrestraat 174 (Antwerpen)
Imposante dokterswoning in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd in opdracht van de arts Rafaël De Wolf, naar een ontwerp door de architecten Gebroeders Wauters uit 1904. In het geveldecor zijn het bouwjaar, de initialen van de bouwheer, en verwijzingen naar zijn familienaam en beroep verwerkt.


ID: 7145 | Bouwkundig element

Dokterswoning in Louis-Philippestijl

Lange Leemstraat 98 (Antwerpen)
Dokterswoning in Louis-Philippestijl gebouwd in opdracht van de arts Louis Ceuterick, naar een ontwerp door de architect en aannemer Jean Baptiste Royers uit 1862.


ID: 303979 | Bouwkundig element

Dokterswoning in neotraditionele stijl

Lange Lozanastraat 227 (Antwerpen)
Dokterswoning in neotraditionele stijl gebouwd in opdracht van de arts Lauwens, naar een ontwerp door de architecten Michel en Jan De Braey uit 1922. Het gebouw werd gelijktijdig opgetrokken met de dokterswoning en kliniek Casman in beaux-artsstijl op de aanpalende percelen.


ID: 303980 | Bouwkundig element

Dokterswoning in beaux-artsstijl

Lange Lozanastraat 229 (Antwerpen)
Dokterswoning in sobere beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van de arts, radioloog en voorloper in de kankerbestrijding Raymond Casman (Antwerpen, 1887-1955), naar een ontwerp door de architecten Michel en Jan De Braey uit 1922. Tot het bouwproject behoorde een privé-ziekenhuis op het aanpalende perceel, dat in 1997 werd gesloopt voor een nieuwbouwflat.


ID: 11512 | Bouwkundig element

Eengezinswoning met dokterspraktijk

Maantjessteenweg 73 (Antwerpen)
Opvallende eengezinswoning met dokterspraktijk naar ontwerp van Lou Jansen van 1978. Strakke geometrische volumes met een sobere, gesloten en symmetrisch opgebouwde witte straatgevel.


ID: 214334 | Bouwkundig element

Dokterswoning in eclectische stijl

Markgravelei 138 (Antwerpen)
Dokterswoning in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de arts P. de Creeft, naar een ontwerp door architect Jan De Belder uit 1912. Het rijhuis met een gevelbreedte van drie ongelijke traveeën, telt drie bouwlagen onder een zadeldak.


ID: 7272 | Bouwkundig element

Eclectische dokterswoning

Markgravelei 85 (Antwerpen)
Dokterswoning in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de arts G. Baillieux, naar een ontwerp door de architect Carlos Van der Voodt uit 1913. Met een gevelbreedte van twee ongelijke traveeën telt het rijhuis een souterrain en drie bouwlagen onder een mansardedak.


ID: 5500 | Bouwkundig element

Dokterswoning Takx

Mechelseplein 18 (Antwerpen)
Modernistische dokterswoning gebouwd in opdracht van de arts Jozef Takx, naar een ontwerp door Walter Van den Broeck uit 1937. Het gebouw behoort tot het latere oeuvre van de jong overleden architect.


ID: 5583 | Bouwkundig element

Dokterswoning in Louis-Philippestijl

Mutsaardstraat 18 (Antwerpen)
Dokterswoning met enkelhuisopstand in Louis-Philippestijl, volgens de bouwaanvraag uit 1853 opgetrokken in opdracht van de arts Joseph Vrancken (Antwerpen, 1813-Antwerpen, 1883). Uit het bouwdossier vallen ontwerper noch aannemer af te leiden.


ID: 7461 | Bouwkundig element

Dokterswoning in neorenaissancestijl

Plantin en Moretuslei 54-56 (Antwerpen)
Voorname dokterswoning in neorenaissancestijl, naar een ontwerp door de architect Ernest Stordiau uit 1898. Opdrachtgever van de in Oudenaarde geboren arts Victor Diegerick. Het bouwproject omvatte nog een rechts aanpalende woning van een bescheidener allure, die in 1980 met andere panden plaats maakte voor een nieuwbouwcomplex.