294 resultaten


ID: 33114 | Bouwkundig element

Dokterswoning

Wervikstraat 42 (Zonnebeke)
Alleenstaande dokterswoning met modernistische inslag uit de jaren 1930. Begraasd voortuintje afgezet met linden en lage bakstenen muur aan straatzijde; toegangen tussen taxushagen. Lage garage en praktijk onder plat dak links, vooruitspringend ten opzichte van het woonhuis van drie travee├źn en twee bouwlagen onder tentdak met hoge schoorstenen.


ID: 45199 | Bouwkundig element

Gemeentehuis

Zuidlaan 36 (Zwalm)
Villa gebouwd in 1949, opgetrokken uit baksteen in een eclectische bouwtrant met links een als torentje uitgebouwde erker met windvaan op spits.


ID: 81054 | Bouwkundig element

Fraaie burgerwoning

Gauwelstraat 14 (Zwevegem)
Gauwelstraat nr. 14. Fraaie burgerwoning met invloeden van de neo-Vlaamse-Renaissancestijl uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Voormalige apotheker- of dokterwoonst cf. glas-in-lood venster met afbeelding van slang en kelk boven deur. Dubbelhuis, aan de straat afgezet door laag bakstenen muurtje met hekwerk.Rode baksteenbouw, verfraaid door het gebruik van arduin en witte sierbaksteen.


ID: 80968 | Bouwkundig element

Dokterswoning van 1931

Ommegangstraat 19 (Zwevegem)
Voormalige dokterswoonst, zie glas-in-loodvenster met slang en beker. Opvallende modernistische burgerwoning uit de jaren 1930 gekenmerkt door de verspringende geometrische volumes onder plat dak.