Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

60 resultaten


ID: 72556 | Bouwkundig element

Markant winkel- woonhuis

Muntstraat 10, 10A (Leuven)
Ruim pand met atelier, als universitaire boekhandel en drukkerij in 1921-1922 volgens de plannen van architect P. Langerock opgetrokken in wederopbouwstijl met neotraditionele inslag.


ID: 70041 | Bouwkundig element

Burgerhuis Camerlynck

Hogebrugstraat 27 (Lo-Reninge)
Burgerhuis Camerlynck in zijn huidige vorm uit het laatste kwart van de 19de eeuw, destijds drukkerij en woning van rijksveearts. Het huidige huis heeft wellicht nog een kern die tot voor 1835 opklimt. Bakstenen lijstgevel afgelijnd door kroonlijst op klossen, pannen zadeldak.


ID: 17871 | Bouwkundig element

Boek- en steendrukkerij

Kerkstraat 57 (Lokeren)
Boek- en steendrukkerij met lijstgevel van vier traveeën en drie bouwlagen, uit de eerste helft van de 19de eeuw met winkelvitrines op de begane grond.


ID: 50670 | Bouwkundig element

Landhuis 't Kasteeltje

Noordstraat 15 (Maldegem)
Eclectisch kasteeltje met oude kern met torentje vermoedelijk opklimmend tot begin 16de eeuw, mogelijk van circa 1525. Het kasteeltje op L-vormige plattegrond is vrij diep ingeplant met een voortuin en imposante Ginkgo biloba of Japanse notelaar, van de straat afgesloten door fraaie ijzeren hekken tussen gietijzeren zuilen.


ID: 50737 | Bouwkundig element

Duimpjesvilla

Stationsplein 3 (Maldegem)
Eclectische bakstenen villa met omhaagde voortuin, met twee bouwlagen onder verspringende speelse daken, gebouwd in 1903 door schrijver-uitgever Victor De Lille als woning en drukkerij voor zijn krant 't Getrouwe en het Duimpjesblad.


ID: 74580 | Bouwkundig element

Algemene Werkplaats van het Zegel

Vaartdijk (Mechelen)
Sedert 1868 postzegeldrukkerij; naar verluidt voorheen kaarsenfabriek. Ingewikkeld industrieel complex met verscheidene bakstenen gebouwen uit de 19de en 20ste eeuw.


ID: 40251 | Bouwkundig element

Woning en drukkerij Maurits Sacré

Korte Ridderstraat 5 (Merchtem)
Dorpswoning van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak en grijs gecementeerde voorgevel op hardstenen plint, kadastraal geregistreerd in 1888, drukkerij in 1911 opgericht in de tuin.


ID: 24119 | Bouwkundig element

Burgerhuis naar ontwerp van H. Buytaert-Reynaert

Dadizeelsestraat 26 (Moorslede)
Burgerhuis van 1923, naar ontwerp van van H. Buytaert-Reynaert (Roeselare), heden drukkerij.


ID: 55609 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw

Koningsstraat 43A (Oostende)
Appartementsgebouw naar ontwerp van architect P. Felix (Oostende), ontworpen in 1954, in gebruik in 1959). Appartementsgebouw van zes bouwlagen en achteruitspringende dakverdieping (onder meer technische verdieping) onder plat dak, opgetrokken als eenvoudig, helder volume met een direct afleesbare constructie. Betonstructuur steunend op pijlers zichtbaar aan de buitenzijde (zie principe van Le Corbusier); begane grond, entresol en balkons (gedeeltelijk) met bekleding van arduinen tegels; bovenverdiepingen afgewerkt met witte betonplaten; zij- en achtergevels in baksteen.


ID: 56594 | Bouwkundig element

Gebouwencomplex

Sint-Sebastiaansstraat 16-18 (Oostende)
Sint-Sebastiaanstraat nrs. 16-18. Gebouwencomplex naar verluidt behorend bij voormalige Stedelijke Meisjesschool "<italic>Louisa Maria</italic>" van het laatste kwart van de 19de eeuw (cf. Witte Nonnenstraat nr. 37). Later omgevormd tot de voormalige "DRUKKERIJ OMNIA - UITGEVERIJ EREL - COURRIER DE GAND - COURRIER DU LITTORAL ET DU BRUGES" cf. gevelopschriften (nr. 16), ontmoetingscentru