Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

95 resultaten


ID: 11773 | Bouwkundig element

Landhuis Tempelhof

Bisschopslaan 1 (Beerse)
Vrijstaand herenhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder vernieuwd zadeldak; iets lagere noordelijke uitbouw; zuidelijke vleugel van 1960 onder plat dak.


ID: 38897 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Domein en kasteel van Huizingen en alpiene tuin Bloemendal

H. Torleylaan 100 (Beersel)
Historisch waterkasteel, gelegen in een riant landschapspark uit de 19de eeuw met een alpiene tuin uit 1958.


ID: 12575 | Bouwkundig element

Landhuis Appelkanthof

Welvaartstraat 1 (Boechout)
In dorpskern gelegen neoclassicistisch landhuis, uit het vierde kwart van de 19de en het eerste kwart van de 20ste eeuw; grote beboomde tuin afgesloten door smeedijzeren hek.


ID: 1875 | Bouwkundig element

Bijgebouwen van kasteel Hemelhof

Broekstraat 40 (Bornem)
Neotraditioneel ensemble van 1880. In 1988 aangepast als dienstgebouwen voor Politie, Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening en Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn.


ID: 2043 | Bouwkundig element

Caeneghemhoeve

Hendrik Muyshondtstraat 47 (Bornem)
Hoeve met losstaande bestanddelen, van 1626. Heden resten enkel de woning, de duiventoren met later aangebouwd bakhuisje en een stal, mogelijk opklimmend tot de 18de eeuw, ten westen van de woning.


ID: 12784 | Bouwkundig element

Kasteel Torenhof

Bredabaan 502, 506, 504A-B (Brasschaat)
Kasteel en aanhorigheden in eclectische stijl met neorenaissance elementen, uit het vierde kwart van de 19de eeuw, gelegen in prachtig park met vijver.


ID: 200475 | Bouwkundig element

Remise en hovenierswoning in gemeentepark

Gemeentepark 2 (Brecht)
De remise werd circa 1908-1910 op de plaats van een oudere constructie gebouwd door de familie Neut-Van der Veken als dependentie van hun kasteel.


ID: 71861 | Bouwkundig element

Neerhof van het kasteel Groene Poort

Dudzeelse Steenweg 464 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen verzameld rondom een grotendeels verhard erf. Nu toegankelijk via een bekiezelde oprit, eertijds via de hoofdingang en toegangspoort van het kasteel waarbij het neerhof aan de westzijde afgesloten werd door het kasteel en bijhorende omwalling.


ID: 77513 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Rooigem

Rooigem 1-3 (Brugge)
De kasteelsite Rooigem bestaat uit een landhuis, neerhof en park gelegen binnen een grote omwalling. Landhuis in een sobere classicistische stijl uit het derde kwart van de 18de eeuw, maar met oudere, wellicht 17de-eeuwse kern. Het neerhof ligt in een U-vorm ten oosten van het kasteel, en omvat een bakstenen duiventil, vermoedelijk 18de-19de-eeuws. De hoofdingang aan de Rooigemdreef is toegankelijk via een korfboogbrug, gedateerd 1774. Monumentaal poortgebouw en woonhuis uit de 17de-18de eeuw. 19de-eeuwse oranjerie ten zuiden van het neerhof. Tuin en park, aangelegd in de 18de eeuw en grondig gewijzigd in de 19de eeuw, omvatten onder andere dreven, een moestuin, spiegelvijver, tuinpaviljoen en tuinbeelden.


ID: 78659 | Bouwkundig element

Sint-Christoffelhoeve

Dammesteenweg 1 (Damme)
Imposante hoeve opklimmend tot de 16de eeuw, gelegen in het historisch stadscentrum aan de brug over de Damse Vaart. De Sint-Christoffelhoeve is één van de weinige stadshoeves, gelegen binnen de 17de-eeuwse vestinggordel rond Damme. De hoeve stond eertijds in voor de bevoorrading van de bevolking bij langdurig beleg van de stad. Wellicht zogenaamd naar de Kleine Brugse Poort of de Kristoffelpoort, heropgebouwd in 1448 op de rechteroever van de Reie.