De Inventaris van het Onroerend Erfgoed

Je zoekopdracht leverde 59 resultaten.

Vorige [ 1 2 3 ] Volgende

Onze-Lieve-Vrouwhospitaal

Gasthuisstraat 2, Grotestraat zonder nummer, 20A, Kattestraat 3, Geraardsbergen (Oost-Vlaanderen)

Groot complex gelegen ten westen van de Markt en de Dender, tussen de Grotestraat, de Gasthuisstraat, de Kattestraat en de Meerstraat.

ID: 8375

Geen afbeelding beschikbaar

Hoekhuis Den Wilden Man

Markt 1, Geraardsbergen (Oost-Vlaanderen)

Eertijds zo genaamde "Den Wilden Man" (1533). Heden gecementeerd en beschilderd hoekhuis met afgesnuite bedaking (kunstleien).

ID: 8432

Geen afbeelding beschikbaar

Gotische fontein Marbol

Markt zonder nummer, Geraardsbergen (Oost-Vlaanderen)

Tegenover het stadhuis bevindt zich de zogenaamde "Marbol", kopie van de oorspronkelijke gotische fontein van Balegemse steen.

ID: 88664

Kasteelpark van Wespelaar

Grote Baan 75-77 (Haacht)

Vroege landschappelijke ('Engelse') tuin van 17 hectare, aangelegd in 1797 naar ontwerp van Ghislain Henry rond een middeleeuwse kasteelmotte; oranjerie, kunstmatige grot, talrijke beelden en 'fabriekjes'.

ID: 134503

Villa Louisa

Damstraat 93, Hamme (Oost-Vlaanderen)

Villa Louisa werd gebouwd in 1915 in opdracht van nijveraar Cyrille Vermeire naar ontwerp van aannemer H. Bogaert. De tuin met landschappelijke aanleg, stilistisch bijhorende hekpijlers en het dienstgebouw, daterend van het begin van de 20ste eeuw, maken wezenlijk deel uit van de villasite en dragen bij tot het beeldbepalend karakter van de Villa Louisa.

ID: 85287

Villa Maeger Scorre

Caddiespad 12-14, Knokke-Heist (West-Vlaanderen)

Monumentale villa in regionalistische stijl, gebouwd in 1928 naar ontwerp (1924) van architect Mario Knauer (1879-1948) en uitgevoerd door aannemer F. Desmidt.

ID: 58839

Fontein met Waterbrakende Aalscholver

Concertplein zonder nummer, Koekelare (West-Vlaanderen)

Fontein met "Waterbrakende Aalscholver" naar ontwerp van kunstenaar Jef Claerhout (Beernem).

ID: 208051

Park van het kasteel van Kersbeek

Oude Heerbaan 3 (Kortenaken)

Landschappelijk park met vijver aangelegd rond 1860 op een site met een feodale motte en ouder 'huis van plaisantie'. Na de bouw van een neogotisch kasteel werd rond 1890 het park uitgebreid tot bijna 5,5 hectare.

ID: 134190

Koningin Astridpark

Brugsestraat zonder nummer, Kortrijk (West-Vlaanderen)

Voorheen het Volkspark. Aangelegd in 1907. Hiervoor werden een 100-tal woningen en enkele beluiken aan de noordzijde van de Brugse- en Meensestraat gesloopt (1905-1906). Ontworpen door stadsarchitect V. Moulart. Tuin volgens Frans model, vrij symmetrisch en geometrisch opgebouwd, met een waterpartij, twee halfronde overkapte loofgangen van Amerikaans

ID: 59398

Geen afbeelding beschikbaar

Kasteeldomein Piers de Raveschoot

Kasteelstraat 6, 6A-B, 8-10, Kruishoutem (Oost-Vlaanderen)

Het 17de-eeuwse waterkasteel met aanhorigheden in een uitgestrekt park van 13 hectare met vijvers is gelegen tussen de Kasteelstraat (ten westen), Colijnstraat (ten zuiden) en Moerasstraat (ten noordoosten) en wordt door een lindendreef verbonden met de ten zuidwesten ervan gelegen dorpskern. Een tweede populierendreef in het westen, tussen de Kasteelstraat en de Tjollevelddreef, werd aangelegd in 1821. Het kasteel wordt omgeven door landbouwgronden.

ID: 74380

Fontein met sculptuur Hond met kind en zogend hondje

Dorpsplein zonder nummer, Lendelede (West-Vlaanderen)

Ontworpen en vervaardigd in 1995 door de Lendeleedse kunstenaar José Vermeersch (1922-1997). In 1998 voor het vernieuwde gemeentehuis geplaatst. Bronzen beeldengroep op hoge hardstenen sokkel, geplaatst in een kwartcirkelvormig bassin.

ID: 91505

Kasteel van Gaasbeek

Kasteelstraat 40, Lennik (Vlaams-Brabant)

Het kasteel was oorspronkelijk afhankelijk van de abdij van Nijvel en vanaf de 13de eeuw van Brabant. Vermoedelijke oprichting van een burcht, circa 1240, door Godfried van Leuven, als verdediging - voornamelijk van Brussel - tegen Vlaanderen en Henegouwen.

ID: 39928

Park van het kasteel van Gaasbeek

Kasteelstraat 40 (Lennik)

Domein van 49 hectare rond een burcht uit 1236; renaissanceaanleg met terrastuin, paviljoenen, ­ gloriettes en sterrenbos circa 1620.

ID: 134745

Fontein

Markt zonder nummer, Meulebeke (West-Vlaanderen)

Markt z.nr. Fontein met cirkelvormig aangelegde waterpartij en abstracte metalen sculptuur gesigneerd "A. VILAIN".

ID: 90124

Fontein met beeld De Beer of Habemus Ursum

Markt zonder nummer, Meulebeke (West-Vlaanderen)

Markt z.nr. Fontein met beeld "<italic>De Beer</italic>" of "<italic>Habemus Ursum</italic>", opgericht aan de zuidoostzijde van de Sint-Amanduskerk door de in Meulebeke woonachtige kunstenaar Frans Vercoutere (Avelgem, 1955) (gesigneerd) en onthuld op 2 juli 2005. Twee cirkelvormige waterpartijen met natuurstenen afdekstenen en centrale sokkel, waarop bronzen zittend berenbeeld met kroon

ID: 90125

Huis Helsen

Graaf de Broquevillestraat 5, Mol (Antwerpen)

Halfvrijstaand huis in nieuwe zakelijkheid, gebouwd in 1934 door de industrieel Jozef Helsen naar ontwerp van de Brusselse architect E. Anciaux.

ID: 52691

Leopoldpark - pergola

Leopold II-laan zonder nummer, Oostende (West-Vlaanderen)

Pergola gelegen langs wandelpad aan de oostzijde van de parkvijver, recht tegenover de ingang van de vroegere bron, thans ingang naar de technische ruimte onder de parkheuvel. Ter gelegenheid van de eerste (en enige) Oostendse kustfloraliën in 1937 gehouden in het Royal Palace Hotel stond in de grote feestzaal een rotsstructuur met font

ID: 77714

Station Oostende

Natiënkaai 1, 5, Oostende (West-Vlaanderen)

Station, gebouwd als tweede zeestation "Oostende-Kaai" in 1907-1913 naar ontwerp van Otten en Seulen (Gent), "architectes de Chemins de fer de l'Etat" en uitgevoerd door aannemer Gebroeders Wittebort (Sint-Gillis, Brussel). Het zeestation is ontworpen als kopstation, de voorgevel naar de stad gericht, met de toegang ingeplant in de as van de brug over de zeesluis van de handelsdokken.

ID: 56821

Kasteel Rooiveld

Rooiveldstraat 107-109, Oostkamp (West-Vlaanderen)

Kasteelsite bestaande uit een voormalig jachthuis met een bijhorende hoeve en bijgebouwen. Het historische domein, omringd door bossen, is gelegen tussen de Kortrijksestraat en de Waterstraat, tegenaan de zuidelijke grens van Oostkamp en wordt in het noorden begrensd door de kronkelende Waardammebeek.

ID: 88373

Fontein

Gentiel Antheunisplein zonder nummer, Oudenaarde (Oost-Vlaanderen)

Fontein van de hand van gebroeders Parmentier (Gent), zogenaamd Leeuwenfontein, opgericht in 1830 en in 1831 beschouwd als symbool van de Belgische onafhankelijkheid.

ID: 302012

Je zoekopdracht leverde 59 resultaten.

Vorige [ 1 2 3 ] Volgende
Download als CSV-bestand
Tonen in Google Earth
Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.