78 resultaten


ID: 30755 | Bouwkundig element

Bijgebouwen van hoeve met losse bestanddelen

Moortelweg 15 (Ieper)
Wederopbouwhoeve teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een begrint erf, ten zuiden toegankelijk via oprit met grind; bewaarde stal- en schuurvleugel, respectievelijk ten noordwesten en ten zuidoosten.


ID: 88734 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Duikerstraat 2 (Jabbeke)
Duikerstraat nr. 2. Haaks op de weg ingeplante dorpswoning in omhaagde tuin met fruitbomen, aansluitend bij de cluster woningen bij het voormalige station van Jabbeke (cf. Stationsstraat nr. 77). Gebouwd in 1874. Gecementeerde bakstenen woning van drie traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak. Rechthoekige muuropeningen, beluikte vensters. KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207:


ID: 88787 | Bouwkundig element

Hoeve met losstaande bestanddelen

Oostmoerstraat 44 (Jabbeke)
Oostmoerstraat nr. 44. Historische hoeve met losstaande bestanddelen. Het is één van de oudste en best bewaarde hoeves van Snellegem. De huidige gebouwen gaan terug tot de 17de eeuw, maar de hoeve zou reeds uit de 15de eeuw dateren. Historiek. Gevaert vond in een document van 1478 de eerste vermelding van de hoeve terug, bewoond door Jan Van Cothem. Desmedt meent dat di


ID: 307916 | Landschappelijk element

Moerbei in pastorietuin Kampenhout

Dorpsstraat 11 (Kampenhout)
De zwarte moerbeiboom (Morus nigra) in de pastorietuin van Kampenhout behoort met zijn stamomtrek van 242 cm tot de dikste bekende moerbeien van Vlaanderen.


ID: 133473 | Landschappelijk element

Mispel in tuin bij burgerhuis

Overstraat 8 (Kortenaken)
In de voortuin van een burgerhuis, daterend uit 1931, staat een natuurlijk uitgegroeide mispel.


ID: 134368 | Landschappelijk element

Barrier van een hoogstamboomgaard

Herbroekstraat zonder nummer (Kortessem)
Bandijzeren barrier uit het interbellum, als toegang tot een appelboomgaard.


ID: 17600 | Bouwkundig element

Boerderijtje

Barbierstraat 107B (Kruibeke)
Boerderijtje op beboomd erf, omgeven door een haag. Drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw. Witgekalkte verankerde baksteenbouw met gepikte plint.


ID: 131504 | Landschappelijk element

Opgaande zwarte moerbei bij wijnpershuis Sint-Geertrui-abdij

Wijnpersstraat (Leuven)
De zwarte moerbei (Morus nigra) bevindt zich op de hoek van de Wijnpersstraat en de Donkerstraat, op enkele meters ten zuiden van het als monument beschermde Wijnpershuis van de Sint-Gertrudisabdij te Leuven (Koninklijk Besluit van 25 maart 1938), de huidige Provinciale School voor Moes- en Tuinbouw.


ID: 133059 | Landschappelijk element

Zwarte moerbei

Molenstraat 15 (Lierde)
Op de binnenplaats van de hoeve ligt een Zwarte moerbei. Hij heeft zich afgelegd zoals dit bij oudere moerbeien al eens gebeurt en palmt hierdoor een belangrijk deel van de binnenplaats in.


ID: 212507 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Brouwerswoning

Brouwerijstraat 3 (Linkebeek)
Ruime burgerwoning in eclectische stijl, L-vormige plattegrond met in de oksel van het gebouw, hoger oplopende torenvormige ingangstravee onder klokdak, van 1912 naar ontwerp van Architect Fr. ALBERT.