Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

86 resultaten


ID: 303354 | Landschappelijk element

Resterende elementen van oude tuinen

Dokter Vanweddingenlaan, Guldensporenlaan (Herk-de-Stad)
Overblijvende elementen van oude tuinen en boom­gaarden op het tracé van de oude stadsomwalling.


ID: 131191 | Landschappelijk element

Hoogstammige kers

Aerebeekstraat 41 (Herne)
De hoogstammige kerselaar staat solitair achteraan een wei. De mooi ontwikkelde boom heeft een ent op een hoogte van twee meter. Zoete kers (Prunus avium) is een soort die voorkomt in hoogstammige boomgaarden.


ID: 131103 | Landschappelijk element

Natuurlijk gevormde mispel in afsluitingshaag

Rendries 5 (Herne)
De mispel is natuurlijk gevormd in een geschoren meidoornhaag op de perceelsgrens van een weiland ten oosten van de hoeve. De mispel staat in de afsluitinghaag van eenstijlige meidoorn die ook een op enen gezette struik van eenstijlige meidoorn en opgaande en geknotte bomen bevat.


ID: 134642 | Landschappelijk element

Park van het Domherenhuis

Dekenstraat 39 (Heusden-Zolder)
Het landschappelijk en den­drol­o­gisch belang­rijk park van 5 hectare, zonder begrenzing noch waterpartij, is de restant van een kasteeldo­mein van 22 hectare, met een kern van rond 1800, herzien tijdens het laatste kwart van de 19de eeuw. Sedert 1976 gemeentelijk bezit.


ID: 130453 | Landschappelijk element

Natuurlijk gevormde mispel

Soldatenstraat 3 (Heuvelland)
Natuurlijk gevormde mispel op een perceelsgrens als onderdeel van een erfbeplanting.


ID: 30629 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Bretoens oorlogsgedenkteken Carrefour des Roses

Langemarkseweg (Ieper)
Gedenksite opgericht ter herinnering aan de rol en vele slachtoffers van de Franse 87ste en 45ste infanteriedivisies tijdens de Eerste Wereldoorlog. De site bestaat uit een Bretoens calvariekruis evenals menhirs en een dolmen uit Bretagne. De site werd onthuld in 1929. De oorspronkelijke beplanting met brem, heide, dennen en Normandische appelbomen als verwijzing naar het Bretoense landschap is beperkt bewaard.


ID: 30755 | Bouwkundig element

Bijgebouwen van hoeve met losse bestanddelen

Moortelweg 15 (Ieper)
Wederopbouwhoeve teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een begrint erf, ten zuiden toegankelijk via oprit met grind; bewaarde stal- en schuurvleugel, respectievelijk ten noordwesten en ten zuidoosten.


ID: 88734 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Duikerstraat 2 (Jabbeke)
Haaks op de weg ingeplante dorpswoning in omhaagde tuin met fruitbomen, aansluitend bij de cluster woningen bij het voormalige station van Jabbeke. Gebouwd in 1874. Gecementeerde bakstenen woning van drie traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak.


ID: 88787 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Oostmoerstraat 44 (Jabbeke)
Historische hoeve met losse bestanddelen. Het is één van de oudste en best bewaarde hoeves van Snellegem. De huidige gebouwen gaan terug tot de 17de eeuw, maar de hoeve zou reeds uit de 15de eeuw dateren.


ID: 307916 | Landschappelijk element

Moerbei in pastorietuin Kampenhout

Dorpsstraat 11 (Kampenhout)
De zwarte moerbeiboom (Morus nigra) in de pastorietuin van Kampenhout behoort met zijn stamomtrek van 242 cm tot de dikste bekende moerbeien van Vlaanderen.