Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1401 resultaten


ID: 304534 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats van Alsemberg

O. L. Vrouwstraat 87-89 (Beersel)
De gemeentelijke begraafplaats van Alsemberg, aangelegd in 1895, is gelegen op het hoogste punt van de O.L.Vrouwstraat nabij het domein Rondenbos.


ID: 41497 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Quirinus

Processiestraat (Bekkevoort)
Heterogeen geheel met westtoren, een beuk van drie traveeƫn, een uitspringend transept en een driezijdig koor, geflankeerd door sacristieƫn.


ID: 21423 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Lambertus

Beverlo-Dorp 40 (Beringen)
Classicistisch kerkje van 1780; merkwaardige ligging op een beboomde hoogte met omgevend kerkhof. Zwaar beschadigd in 1940, en in 1958 gerestaureerd.


ID: 21474 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekt-Ontvangen

Pastoor Grausstraat 16 (Beringen)
Neoromaans-getinte kerk met omgevend kerkhof, gebouwd in 1930. Baksteenbouw met gebruik van arduin, natuursteen en geglazuurde baksteen op een breukstenen plint.


ID: 10029 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Lambertus

Lambertusplaats 2 (Berlaar)
Parochiekerk opgetrokken in verschillende fasen: de oudste gedeelten, met name toren en middenbeuk uit de 15de eeuw; uitbreiding met koor in de 16de eeuw; bouw van de transeptarmen in 1778 en 1785.


ID: 79372 | Bouwkundig element

Begraafplaats

Baron Tibbautstraat (Berlare)
In binnenblok gelegen ommuurde begraafplaats uit de tweede helft van de 19de eeuw, ten noordwesten van de parochiekerk, bereikbaar via een betegeld pad langs de kerk dat aan de straat afgesloten is met een smeedijzeren hek.


ID: 84663 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus met kerkhof

Dorp (Berlare)
De Sint-Martinuskerk, gelegen op een middeleeuwse kerksite, getuigt nog steeds van de drie bouwfasen uit haar bouwgeschiedenis; de 15de-eeuwse westelijke travee met westtoren, de middenbeuk uit het eerste kwart van de 18de eeuw en de neogotische uitbreiding van het schip naar ontwerp van architect Henri Valcke uit 1910-1911. De vrijstaande dorpskerk bezat voorheen een omringend ommuurd kerkhof. Op de restant van het kerkhof staan negentien gerecupereerde grafkruisen.


ID: 84714 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Kerkhofdreef (Berlare)
Nieuw kerkhof ter vervanging van het ommuurde oude kerkhof op het dorpsplein rond de Sint-Martinuskerk, in 1882 in gebruik genomen en in 1938 uitgebreid. Hoofdtoegang afgesloten door een tweedelig zwart geschilderd ijzeren hek aan twee decoratief uitgewerkte ijzeren hekpijlers. Calvariekapel opgericht in 1884.


ID: 84724 | Bouwkundig element

Begraafplaats van Bareldonk

Schriekenstraat (Berlare)
Het aanlegplan en de ingang tot de kleine begraafplaats zijn een ontwerp van architect J. Van de Wiele van 1938. Tweedelig laag ijzeren toegangshek aan samengestelde bakstenen hekpijlers. Eenvoudige aanleg gekenmerkt door een breed middenpad dat van de toegang leidt naar het kerkhofkruis en evenwijdige grafperken.


ID: 78641 | Bouwkundig element

Kerkhof Sint-Pieters-Banden met roepsteen

Veerstraat (Berlare)
Omringend kerkhof op ovale plattegrond, grotendeels afgesloten door een haag met uitzondering van de recht afgesloten voorzijde. Bakstenen kerkhofmuur met hekwerk op bakstenen voet en axiaal toegangshek aan samengestelde bakstenen pijlers, naar ontwerp van architect J. Goethals van 1907. Rechts van de toegang, roepsteen in de vorm van een vierkante arduinen steen op een hermetst verhoog ingemetseld in de muur.