Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1401 resultaten


ID: 301739 | Bouwkundig element

Grafteken familie De Jongh-De Nys

Spaansemolenstraat 1 (Antwerpen)
Dit monument voor geneesheer Cornelius Henricus De Jongh, zijn vrouw Isabella De Nys en hun kinderen is gebouwd tegen de noordgevel van de Sint-Gertrudiskerk.


ID: 301787 | Bouwkundig element

Grafteken familie Kums-Van der Elst

Spaansemolenstraat 1 (Antwerpen)
Dit grafmonument is gelegen tegen de noordoostelijke gevel van de kooromsluiting. Het is de begraafplaats van de familie Kums.


ID: 301790 | Bouwkundig element

Grafteken Henri Snacken

Spaansemolenstraat 1 (Antwerpen)
Dit graf is gelegen aan de noordoostelijke zijde van de kerk.


ID: 301791 | Bouwkundig element

Grafteken Maria Coleta Taeymans

Spaansemolenstraat 1 (Antwerpen)
Dit graf van Maria Coleta Taeymans is gelegen aan de oostelijke zijde van de kerk.


ID: 301803 | Bouwkundig element

Grafteken Nicaise De Keyser

Spaansemolenstraat 1 (Antwerpen)
Familiegraf van Nicaise De Keyser bevindt zich aan de oostelijke zijde van de kooromsluiting, tegenover de Calvarie.


ID: 304964 | Bouwkundig element

Begraafplaats van Merksem

Van Heybeeckstraat (Antwerpen)
De begraafplaats ten noorden van de Van Heybeeckstraat werd aangelegd in 1924-1925 op het oostelijke deel van de tuin van de Villa Joossens. De interbellumbegraafplaats wordt gekenmerkt door het monumentale hekwerk aan de straat, door de talrijke kwaliteitsvolle hardstenen grafmonumenten en door de hoge coniferen en taxussen die de onregelmatige, begraasde grafvelden beschaduwen.


ID: 6304 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Rubenshuis met tuin

Wapper 9-15 (Antwerpen)
Complex geheel van gebouwen rond rechthoekige binnenkoer met portiek, achterliggende tuin en tuinpaviljoen, ontstaan in 1611-27, wanneer Rubens er, na zijn terugkeer uit Italië in 1608, aan de Wappervaart een eigendom met bestaande woning in traditionele bak- en zandsteenstijl kocht en verbouwde tot woonhuis, een atelier liet bouwen in een italianiserende barok en beide verbond door een barokke portiek, die toegang verleende tot de kruiden- en bloementuin, waarin hij een sierlijk paviljoentje bouwde.


ID: 304976 | Bouwkundig element

Begraafplaats Zwaantjeslei

Zwaantjeslei 11, 101 (Antwerpen)
De begraafplaats van Merksem, gelegen aan de Zwaantjeslei, is aangelegd naar plannen die opgemaakt werden in 1971-1972 naar ontwerp van architect F. Weekx voor het studiebureau O. De Koninckx uit Antwerpen.


ID: 135393 | Landschappelijk geheel

Schelde-Leie interfluvium

Anzegem (Anzegem), Huise, Kruishoutem, Nokere, Ouwegem, Wannegem-Lede (Kruisem), Heurne, Mullem, Oudenaarde (Oudenaarde), Waregem (Waregem), Moregem, Ooike, Wortegem (Wortegem-Petegem)
Dit gebied omvat een deel van de ‘Vlaamse Ardennen’ ten westen van de Schelde en vormt een onderdeel van het uitgestrekte Schelde-Leie interfluvium. De heuvelkammen liggen hier dominant in het landschap. De kouters zijn van elkaar gescheiden door beekvalleien. Kleinschalige dorpskernen liggen verspreid in het landschap. Hoeves, kasseiwegen en windmolens bepalen mee het beeld.


ID: 81741 | Bouwkundig element

Vichte Military Cemetery

Elf Novemberlaan (Anzegem)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar ontwerp van W.H. Cowlishaw. Het betreft een begraafplaats met rechthoekige plattegrond, een bakstenen omheiningsmuur, een smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice', een schuilgebouw en vijf perken met witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met opgaande bomen.