Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

212 resultaten


ID: 304256 | Bouwkundig element

L'Acide Carbonique Pur

Mertens en Torfsstraat 36 (Antwerpen)
Garageloods van de nv L’Acide Carbonique Pur, opgetrokken door de aannemer Entreprises Blaton-Aubert uit Schaarbeek, naar een ontwerp uit 1938. Samen met de bouw van de loods, werden kantoren ingericht in het aanpalende, neoclassicistische pand uit 1878 (nummer 32).


ID: 213464 | Bouwkundig element

Lot I – Bedrijfsgebouwen American Petroleum Company

Naftaweg 21 (Antwerpen)
Ten zuiden van de Lakweg is een cluster bedrijfsgebouwen van de American Petroleum Company bewaard die tot de oudste en meest interessante behoren van Petroleum Zuid.


ID: 81544 | Bouwkundig element

Burgerhuis met naastgelegen garage

Ingooigemplaats 11 (Anzegem)
Burgerhuis met naastgelegen garage uit het interbellum. Dubbelhuis getypeerd door het kleurrijke materiaalgebruik


ID: 81772 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Oudenaardestraat 104 (Anzegem)
Burgerhuis uit het tweede kwart van de 20ste eeuw met naastgelegen garage. Enkelhuis van rode baksteen, venstertravee geflankeerd door lisenen en oplopend in dakvenster. Rechthoekige muuropeningen met bewaard houtwerk.


ID: 81477 | Bouwkundig element

Villa

Statiestraat 4 (Anzegem)
Dieper in gelegen villa van circa 1900, opgetrokken in opdracht van dokter Vancauwenberghe, aan de straat afgezet door recent vernieuwd bakstenen muurtje met ijzeren hek. Beeldbepalend, eclectisch dubbelhuis met invloeden van de neo-Vlaamse-renaissance zie onder meer de puntgevel en de hoekblokken.


ID: 76247 | Bouwkundig element

Cottage

Beekstraat 19 (Assenede)
Villa in cottagestijl, ingeplant in een grote beboomde tuin met vijver, gebouwd in 1928 door de brouwersfamilie Van Acker. Naar verluidt werd de tuin reeds aangelegd in 1911, de bijgebouwen met toilet en duiventorentje zijn 1915 gedateerd.


ID: 76028 | Bouwkundig element

Burgerhuis met tuin

Dorp 11 (Assenede)
Art-decowoning uit 1935, opgetrokken in een baksteenarchitectuur aansluitend bij het romantisch kubisme met strakke voorgevel met een verzorgd parement van bruingele baksteen met diepliggende, schuine uitgewerkte lintvoegen, op een plint van arduinplaten. De diepe achterliggende tuin bewaart nog de vrij formele aanleg.


ID: 89396 | Bouwkundig element

Brouwerij Langouche

Lattenklieversstraat 20 (Beernem)
Het complex is fasegewijs tot stand gekomen: een achterliggend gebouw en het woonhuis worden reeds weergegeven op het primitief kadasterplan van 1829. In 1862 wordt volgens het kadaster het woonhuis vergroot en wordt de achterliggende brouwerij opgetrokken. Woonhuis: oorspronkelijk een dubbelhuis met een verankerde en bepleisterde lijstgevel. Achterliggende geasfalteerde binnenplaats met aan de oostzijde boerderijgebouwen en in de andere zijde drie vleugels van de brouwerij.


ID: 89393 | Bouwkundig element

Twee burgerhuizen uit het interbellum

Lattenklieversstraat 6-8 (Beernem)
Interbellumwoningen volgens het kadaster gebouwd in 1935. Twee op een hoogte gelegen huizen met lijstgevels van rode en gele baksteen met dudokvoeg.


ID: 306964 | Bouwkundig element

Doktersvilla’s Sint-Kamillus

Eikeboomlaan 1-3 (Bierbeek)
Ensemble van twee identieke doktersvilla’s in art deco gebouwd rond 1932 voor de broeders van Liefde van Sint-Kamillus. Zij bouwden tussen 1929 en 1932 het Sint-Kamillusinstituut, een gesticht voor “800 behoeftige krankzinnige mannen”. Deze dokterswoningen lagen vlakbij het domein, en tevens dichtbij het station. In tegenstelling tot de hoofdgebouwen van Sint-Kamillus in eclectische neo-Vlaamserenaissance-stijl, de kapel in neobarokke stijl en de hoeve in neotraditionele stijl, werd voor de bouw van de dokterswoningen gekozen voor een uitbundige art-decostijl.