Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

560 resultaten


ID: 306847 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Eppegem

Grimbergsesteenweg 8 (Zemst)
Het gemeentehuis van Eppegem van 1865 werd gebouwd in een eenvoudige neoclassicistische stijl, eigen aan Louis Spaak die provinciale architect was in de periode 1830-1867 en verantwoordelijk voor het ontwerp. Het gebouw illustreert het voor een plattelandsgemeente gebruikelijke type gemeentehuis annex gemeenteschool.


ID: 306842 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Elewijt en onderwijzerswoning van 1924

Tervuursesteenweg 605A (Zemst)
Eenvoudig gemeentehuis en onderwijzerswoning uit het interbellum met reminiscenties aan de neotraditionele stijl. Het ontwerp is van de hand van Karel Toen.


ID: 14658 | Bouwkundig element

Gemeenteschool

Halle-Dorp (Zoersel)
Gedeelte van gemeenteschool. Symmetrisch opgebouwd met zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, gebouwd in 1928 naar ontwerp van Frans Sel.


ID: 14659 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Halle

Halle-Dorp 67 (Zoersel)
Eclectisch alleenstaand gebouw, van 1909 naar ontwerp van Ernest Dieltiens. Ingeplant binnen verhoogd, ommuurd terrein met geplaveid parkeerterrein aan noordzijde.


ID: 23206 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Zonhoven

Heuvenstraat 4 (Zonhoven)
Alleenstaand breedhuis van het dubbelhuistype. Classicistisch gebouw van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, gebouwd in 1788.


ID: 33172 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Passendale

4e Regiment Karabiniersstraat 3A, Passendaleplaats 1 (Zonnebeke)
Eclectisch gebouw van 1923 naar ontwerp van architect R. Cauwe. Vrijstaand breedhuis van tien traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak; meerdere houten dakkapelletjes onder afgewolfd zadeldak, aan weerszijden twee getrapte dakvensters onder zadeldak.


ID: 33071 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Beselare

Beselareplaats 3, 3A (Zonnebeke)
Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak op houten modillons en schoorstukken; onderbroken door dakkapellen onder leien zadeldaken, onder meer bekroond door heksen. Rode baksteenbouw; arduin voor plint, onderdorpels en sluitstenen van de rondbogige muuropeningen.


ID: 33051 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Zonnebeke en postgebouw

Langemarkstraat 8 (Zonnebeke)
Gemeentehuis en postgebouw naar ontwerp van architect A. Dugardyn van 1925 in neo-Vlaamserenaissance-stijl geïnspireerd op de stadhuisbouw uit de 16de-17de eeuw in de Zuidelijke Nederlanden. Arduinen gevelsteen met bronzen vogel en kleurrijk email van L. Degheus. Lijstgevel van twee bouwlagen en acht traveeën onder zadeldak met centraal dakruitertje onder ingesnoerde leien spits en drie kleine dakkapellen.


ID: 9799 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Oombergen

Oombergenstraat 39 (Zottegem)
Baksteenbouw bestaande uit drie volumes van drie traveeën, respectievelijk met één, twee en drie bouwlagen onder zadeldaken, uit 1875 naar ontwerp van architect Edmond De Perre-Montigny.


ID: 302142 | Bouwkundig element

Dorpskom Houtave

Kapellestraat, Kerkebilk, Kerkhofstraat, Oostendse Steenweg, Oosternieuwweg Zuid, Pastoriestraat, Westernieuwweg Zuid, Zakstraat (Zuienkerke)
De historische dorpskern van Houtave bevindt zich ten zuiden van de Oosternieuwweg Zuid. Centraal ligt de Sint-Bavo en Machutuskerk met omringend, omhaagd kerkhof. De kerk wordt omgeven door de Pastoriestraat, ten oosten, noorden en westen en de Kerkhofstraat ten zuiden.