Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1417 resultaten


ID: 11331 | Bouwkundig element

Hoekhuis met Onze-Lieve-Vrouwebeeld in nis

Turnhoutsebaan 152 (Antwerpen)
Kleine woning met Onze-Lieve-Vrouwebeeld in nis en inscriptie 1854-1904 op de sokkel.


ID: 11057 | Bouwkundig element

Rust- en Verzorgingstehuis Sint-Maria

Vredestraat 93 (Antwerpen)
Ommuurd bak- en zandstenen gebouwencomplex in eclectische neorenaissancestijl naar ontwerp van Richard Vaes, van 1903-07 en ontworpen als regionaal ziekenhuis.


ID: 81515 | Bouwkundig element

Schoolgebouw met klooster

Blaarhoekstraat 4 (Anzegem)
Voormalig kloosterhuis van circa 1900. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak. Lijstgevel verfraaid door de aflijnende muizentandfries en beglaasde muurnis met heiligenbeeld boven de deur.


ID: 81533 | Bouwkundig element

Historische hoeve Goed ter Mote

Goed ter Motestraat 37 (Anzegem)
Historische hoeve met 18de-eeuwse kern zogenaamd "Goed ter Mote", bestaande uit bakstenen bestanddelen onder pannen bedaking en gegroepeerd rond een verhard erf met notelaar. Erfoprit gemarkeerd door bakstenen pijlers en ijzeren hek. Ten noorden het woonhuis met vernieuwd parement, bewaard klokkentorentje met open stoel. Ten zuiden stalvleugel met muurkapel met Mariabeeld in oostelijke zijpuntgevel, voorgelegen verdiepte mestvaalt. Ten westen dubbele dwarsschuur gedateerd met jaaranker "1829" en aansluitend wagenhuis.


ID: 81531 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Groenstraat 44 (Anzegem)
Aan de straat gelegen hoeve met 19de-eeuws uitzicht, bestaande uit twee losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken aan weerszijden van een verhard erf. Ten noorden het woonhuis, met aangesloten stalletje, voormalig schuurtje. Ten zuiden de stal met heiligennis in de oostelijke zijpuntgevel.


ID: 81550 | Bouwkundig element

Kloosterhuis

Ingooigemplaats 60 (Anzegem)
Kloosterhuis van de vrije basisschool, daterend uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Dubbelhuis met gecementeerde lijstgevel. Kenmerkende elementen zijn het klokkentorentje en de beeldnis met Heilig Hartbeeld.


ID: 81674 | Bouwkundig element

Pastorie, klooster van de Zusters van Liefde en school

Neerstraat 1, 5 (Anzegem)
Art-decogeïnspireerd complex op L-vormige plattegrond, opgetrokken in gediversifieerde baksteen. Plint van rode, streks geplaatste baksteen. Zadeldaken bekleed met leipannen. Benadrukt portaal met luifel ondersteunt door pijlers. Vleugeldeur. Erboven nis met heiligenbeeld. In oorsprong vrije meisjessschool opgericht in het begin van de 19de eeuw. Sinds 1978 doet het zuidelijk deel van het klooster doet dienst als pastorie.


ID: 81769 | Bouwkundig element

Samenstel van burgerhuizen

Oudenaardestraat 61-63 (Anzegem)
Samenstel van burgerhuizen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, opgetrokken volgens spiegelbeeldschema. Enkelhuizen van rode baksteen verfraaid door fries met uitgelengd dropmotief. Nummer 61 met heiligennisje met Heilig Hartbeeld boven deur.


ID: 81568 | Bouwkundig element

Herberg

Pastoor Verrieststraat 106 (Anzegem)
Dubbelhuis met lijstgevel van rode baksteen verfraaid door tandlijst tussen de twee bouwlagen, muizentandfries en druiplijstje. Vernieuwd schrijnwerk. Naastgelegen hekpijler met heiligennisje en achtergelegen schuurtje.


ID: 81579 | Bouwkundig element

Dorpswoning met schuur

Sint Antoniusstraat 141 (Anzegem)
Breedhuis met schuur (nok loodrecht op straat) aan de linkerzijde, thans ook recentere aanbouw aan de rechterzijde. Enkelhuis van rode baksteen met heiligennis met beeld van de Heilige Antonius met kind op de tweede bouwlaag.